Connect with us

Lifestyle

Кока-Кола с две отличия „Добрият пример на запад от София“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Кока-Кола ХБК България получи две награди за своята социална дейност в подкрепа на местните общности.  Това стана по време на второто издание на наградите „Добрият пример на запад от София“. Събитието има за цел, да покаже добрите практики и позитивните новини в шест общини на запад от София – Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Компанията бе отличена в две категории: „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност“ и „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование“.

Вече над 20 години Кока-Кола ХБК развива успешно своето производство и логистика в град Костинброд, където реализира множество проекти и инициативи, насочени към подкрепа на местната общност. Компанията заслужено получи награда за „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност“, за реализацията на проект за нова „Зелена алея“ на град Костинброд, като част от инициативата „Моят зелен град“ 2017. През месец септември, съвместно с община Костинброд, беше създадена първата крайречна алея „Душко Душков“ в града, където бяха засадени над 200 нови дървесни вида. Кока-Кола ХБК бе отличена с наградата и за своята подкрепа на спортните дейности в града.

Проектът за практическо приложимо образование на Кока-Кола ХБК спечели номинацията в категория „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование“. Съвместно с ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, Костинброд, компанията създаде паралелка за обучение на ученици, които са завършили 7-ми клас със  специалността  „Производство на алкохолни и безалкохолни напитки”.

През септември 2017 г. паралелката стартира успешно с 19 ученици, а компанията продължава да поддържа активна комуникация, както с екипа на училището, така и със самите ученици. Кока-Кола ХБК България е оборудвала и ремонтирала класната стая, в която се обучават учениците от специализирана паралелка и планира, да изгради и специализиран кабинет по учебна практика с цел модернизиране на учебната база на училището и предоставяне на подходящи условия за образователния процес. Часовете на учениците по учебна практика след 8-ми клас ще се водят от специалисти в сферата на производството на безалкохолните напитки, които са от екипа на компанията. А практическите занятия ще се провеждат на територията на производствения център на Кока-Кола ХБК в Костинброд.

Advertisement

Второто издание на „Добрият пример на запад от София“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. Наградите се присъждат категориите: „Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност“; „Корпоративна благотворителност, свързана с подпомагане на нуждаещи се от региона“; „Екологични програми за енергийна ефективност“; „Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование“; „Интеграция на лица в неравностойно положение, политики срещу дискриминация“; „Развитие на обществени пространства и градска среда“; „Зелени практики в бизнеса“; „Инвестиции в спорт, младежка и детска активност“; „Предоставяне на възможности за кариерно развитие на младите хора“.

Continue Reading
Advertisement