Connect with us

Lifestyle

Колко трябва да заплатим за развод по взаимно съгласие

Avatar

Публикувано

на

Напоследък ни прави все по-засилено впечатление, че осезаем процент от младите семейства пристъпват към развод, поради една или друга причина. В много от случаите това е резултат от вече изчерпана връзка. За съжаление обаче разтрогването на брака, както ви е известно, струва пари. Не всеки може да си позволи един подобен харч и сме склонни да вярваме, че някой от двойките продължават да живеят заедно, защото смятат, че самата процедура е непосилна за тях.

Ако се допитате до който й да е било адвокат, то вероятно ще ви бъде казано, че по-голямата част от клиентите, интересуващи се от бракоразводни дела, първият въпрос, който задават на съответния правист, е свързан с това колко струва хонорара, както и таксите в производството.

В статията по-долу ще ви разкажем за това колко следва да заплатите за адвокатските услуги, както и това какъв бюджет трябва да си заделите за една такава процедура, ако сте твърдо убедени, че човекът, с който съжителствата в настоящия момент, не е правилният за вас и не виждате смисъл в това да продължавате взаимно да си губите от времето.

Какво трябва да знаем за бракоразводните дела и таксите, които ги съпътстват

Първото, за което се налага да се погрижите, чисто финансово, е самият хонорар, който следва да бъде заплатен на избрания от вас адвокат. Обикновено той е в размер от 400 лева, но е добре да знаете, че различните прависти имат своя представа за заплащане. Не разчитайте на 100% на казаното от нас, за да не се окажете изненадани в последствие или разочаровани.

За да сте колкото се може по-осведомени, то ние ще споделим с вас, че юридическата услуга за едно доброволно разтрогване на брака е несправедливо да струва повече, поради простата причина, че наборът от документи, които следва да бъдат подготвени, е оскъден и не се налага да се отделя кой знае какво време, от страна на професионалиста, на който се доверявате.

Advertisement

Ако ли обаче се налагат някакви допълнителни срещи със съпрузите и липсва разбиране по въпросите, касаещи семейството, то вероятността хонорарът да се покачи, е голяма. Да приемем, че вашият случай изисква именно такива срещи, то добре е да знаете, че се заплаща допълнително за услугите на адвоката. Обикновено варират между 60 и 100 лева за час. 

Голяма част от семействата са с копнежа делото да приключи за колкото се може по-кратко време, без излишно протакане на процедурата и всички онези формалности, които са свързани с доброволния развод по взаимно съгласие, то тогава ви съветваме да се обърнете към някой от опитните адвокати, които са част от адвокатската кантора SBKLaw. Вярваме, че именно на това място ще попаднете на наистина добър професионалист, който е в състояние да ви информира и консултира, така че да можете да му гласувате пълно доверия и да оставите спокойни всичко в неготе ръце.

От друга гледна точка, невъзможно е да протестираме, относно това колко скъпи са адвокатските услуги, тъй като живеем в свободна страна и всеки има право да предлага услугите си на цена, каквато сметне за добре.

Надяваме се статията да ви е била наистина полезна и да сме съумели да отговорим на една не малка част от въпросите, които в продължение на дълго време сте си задавали.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement