Connect with us

Lifestyle

Консултантите по бизнес софтуер са все по-търсени

Avatar

Публикувано

на

снимка:ПР

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Магистратурата по ERP се осъществява от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), в партньорство с ERP Academy и представители на някои от водещите български компании за разработка и внедряване на бизнес софтуер. Сред експертите, които обучават студентите в магистратурата са Balkan Services, които водят специализиран курс по BI. Business Intelligence курсът дава възможност на обучаващите се да се запознаят с реални решения за компании от различни индустрии. В сътрудничество със специалисти от  компанията  студентите получават достъп до върхови технологии и ноу-хау за тяхното използване.

 „Магистратурата по ERP е интересна и ние я подкрепяме, защото имаме нужда от кадри и нашите клиенти имат нужда от кадри. Когато хората, които завършват подобна магистратура имат представа какво е BI и как работи, след това като попаднат в организация, която има нужда от такъв тип софтуер, много по-лесно ще се ориентират в ситуацията и ще знаят какво да правят. Това е изключително полезно, така пазарът се развива“, коментира Владимир Рашев – управляващ мениджър на Balkan Services.

Системите за управление на бизнеса са сред най-горещите тенденции в софтуерния бранш. Днес бизнесът търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността на тяхната компания. Постигането на поставените стратегически бизнес цели е почти невъзможно без широко използване на информационните технологии, тъй като те осигуряват средата за провеждане на съвременния бизнес. Все повече предприятия, банки, търговски вериги и други компании усилено внедряват бизнес софтуерни системи и компаниите, реализиращи проектите, непрекъснато търсят подготвени кадри, а заплащането на такива специалисти е много над средното за страната.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement