Connect with us

Музика

Концертът на Горан Брегович в Русе ще се подгрява от местна група

Avatar

Публикувано

на

Goran Bregovic press 01 photo credit Nebojsa Babic

снимка: Nebojsa Babic

Дни преди Коледа русенската публика ще има шанса да се наслади на неустоимата музика на Горан Брегович и неговия „Оркестър за Сватби и Погребения“. Концертът на 20 декември в зала Булстрад Арена Русе, организиран от Loud Concerts, е с начало 20 часа.

Преди излизането на Горан Брегович, на сцената ще се изявят Попокатепетъл. Русенската група, създадена през 1995 година, включва в състава си музиканти от нашумялата в началото на 90-те джаз-рок формация Фаворит и траш бандата Фобос. Любовта към музиката е обединяващото звено между музикантите. През 2013 г. Попокатепетъл включват и брас секция в групата, което им позволява да се задълбочат при експериментирането с различни жанрове – поп, суинг, етно, джаз-рок и други.

Горан Брегович и компания успяват да вдигнат на крака българската публика на всеки концерт у нас. Танците са неизменна част от неповторимото настроение, което музиката предизвиква във феновете, а най-подходящото място за тях безспорно е пространството на терена пред сцената. Желаещите да посетят концерта в Булстрад Арена трябва да побързат, за да си гарантират отсега едно незабравимо преживяване. Продажбата на билети на цена 30 лева е в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Технополис, Техномаркет.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, феновете му в Русе ще чуят и песни от последния му албум «Champagne for Gypsies».

Advertisement

Всеки един от албумите му се радва на невероятен успех – първите в бивша Югославия, а последвалите – по цял свят. С групата от младежките си години – „Бело дугме“, поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а постепенното съчетаване на рока с етно елементи го превръщат впоследствие в Посланик на Балканската музика по света. Съвместната  му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композиции към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”. През 1995 г. Музиката към “Ъндърграунд” е удостоена със Златна палма на Филмовия фестивла в Кан.

Continue Reading
Advertisement