Connect with us

Събития

Концерт, вдъхновен от импресарио, работил с Тодор Колев и Леа Иванова, съживява старата романтика

Avatar

Публикувано

на

На 17.06. в City Mark Art Center ни очаква истински празник на софийския дух, съживяващ корените на старата градска култура. Пеещата актриса Ралица Ковачева-Бежан ще съживи „незабравими“ имена, които са били и все още са част от атмосферата на всеки столичен дом с традиции.

Концертът „Незабравимите“ ще възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето, чрез приятен микс от актьорска игра, познати песни, изсвирени с модерни аранжименти, танго и суинг танци.  Проектът „Незабравимите“ е вдъхновен и в памет на  бащата на Ралица Бежан –   Георги Ковачев, изключителен музикант, акордеонист и пианист от близкото минало. Успешен и обичан импресарио, работил с имена като Тодор Колев, Леа Иванова, Орлин Горанов, Астор, Васил Петров, Камелия Тодорова и много други.

Песните от 30-те до 70-те, изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, Стефан Воронов, Емил Димитров, група „Домино”, Тодор Колев и други, сега ще бъдат представени от Ралица Бежан – вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби – саксофон и кларинет, Ивелин Иванов – акордеон, Йордан Николов – ударни. Водещ на събитието ще бъде актьорът Георги Грозев. Той  ще излезе като герой от филма „Кабаре“, ще води действието като разказвач и конферансие. Току що завършилите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед ще пеят, танцуват и участват в атрактивни етюди. Ралица Бежан ще пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсенене на голямата любов.

Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго с танците на професионалистите  от Lindy Hop Bulgaria. За атмосферата ще се погрижи и художникът по костюмите и декора Адриана Найденова.

За ценителите на фотографското изкуство ще има интересен паралел между „Стара София“ и съвременна София, като лицето на столицата от новия век ще бъде показано от талантливата млада фотографка Елина Нинова, която ще представи изложбата “София – неотмината красота”.

Advertisement

Специален комплимент към гостите ще направи изба Four Friends – за всеки ще има по чаша бяло вино.

Концертът „Незабравимите“ е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият  нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура, както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни. 

Лице на проекта „Незабравимите“ е Ралица Ковачева–Бежан – певица и актриса с множество роли в театъра и музикални  изяви. Ралица е възпитаник на НАТФИЗ. През 1997 г. завършва висшето си образование със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков.  Лицето й е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции („Стъклен дом”, „Столичани в повече“,  „Къде е Маги“, руския сериал „КУРОРТНЫЙ РОМАН“ и много други)

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement