Connect with us

Музика

Корейска филмова музика ще звучи в София

Avatar

Публикувано

на

Посолство на Република Корея в България и World Culture Networks GmbH имат удоволствието да представят за първи път пред българска публика специален концерт с едни от най-популярните композиции от корейски филми и сериали- „ Корейска музика на екран”. Концертът ще се състои на 30 юни, 2016, 19:00ч., кино „ Люмиер”, НДК, София.
Един от най-изтъкнатите корейски композитори Джису Лий пристига в България, за да представи на българската публика едни от най-известните корейски филмови композиции – при това, в изпълнение на музикантите от оркестъра на Classic FM Radio!
Уникалният концерт ще впечатли не само феновете на т.нар. „корейска вълна”, но и ценителите на качествената музика. В програмата са включени изпълнения на музиката от саундтрака нa редица корейски сериали и филми, както и цикъла „ Ариранг”. И всичко това ще звучи на фона на сцени от филмите, които ще се прожектират на екран.
Джису Лий е един от водещите композитори на екранна музика в Корея. Сред едни от най-популярните филми, за които той е писал музика са: Silmido, Old Boy, Blood Rain, Hello Brother, Tree Robo, Sympathy For Lady Vengeance, Underground Rendez-vous, Leafie A Hen into the Wild, Architecture 101, My Little Hero, A Wedding Invitation, Top Star, Red Carpet, Cart, and Big Match.
За всички, които са почитатели на корейската музика и филми, този концерт ще бъде отлична възможност да усетят магията на музиката, докато се наслаждават на сцени от филми като „“Winter Sonata”, “Spring Waltz”, “Old Boy”, “Architecture 101”, “Leafie, A Hen into the Wild”, “Big Match”, and “Silmido”.
Под палката на известния композитор, диригент и пианист Джису Лий, музикантите от оркестъра наClassic FM Radio ще представят следната програма:
1. Nocturne for Clementine ….. <Spring Waltz >
2. First Love ….. <Winter Sonata>
3. Flying Petals ….. <Spring Waltz >
4. Cries and Whispers ….. <Old Boy>
5. It’s alive ….. <Old Boy>
6. Sentimental Waltz ….. <Arirang Concertante>
7. Arariyo ….. <Arirang Concertante>
8. Song of Arirang ….. <Arirang Concertante>
9. Arirang Rhapsody ….. <Arirang Concertante>
10. Arirang Poetique ….. <Arirang Concertante>
11. The Old House ….. <Architecture 101>
12. Flight Contest II ….. <Leafie, A Hen into the Wild>
13. Stadium Roof ….. <Big Match>
14. 684 Units ….. <Silmido>
Продължителност на концерта – 70 мин., без антракт.
Continue Reading
Advertisement