Connect with us

Красота

„Косата днес 04. Стъпка по стъпка с Георги Петков“ представя най-актуалните прически и цветове за сезона

Avatar

Публикувано

на

Photo 5 Urban

снимка: PR

В разгара на новия есенен сезон издателство „Ентусиаст“ публикува четвъртата книга на талантливия коафьор Георги Петков – „Косата днес 04. Стъпка по стъпка с Георги Петков“. Актуалното издание от коафьора на звездите неизбежно ще определи модните тенденции в официалните и ежедневни прически и в цялостната визия на дамите и господата през новия сезон.

Все по-прецизен и взискателен към себе си и екипа си Георги Петков подарява на последователите си нови възможности и креативни идеи както за официални, така и за ежедневни прически. Луксозното издание се предлага на пазара с две корици и представя селекция от атрактивни решения за косите на дамите и на господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим, аксесоари и тоалет.

Модните предложения в четвъртата книга на топкоафьора този път са показани в три основни раздела. Първият е Сouture и в него са представени прически произведения на изкуството, чието предназначение е да инспирират, без задължително да намират приложение в ежедневието. Сесията „Vitreus“ например илюстрира прическата като шедьовър, независимо дали е изкусно сплетена в различни сложни форми, небрежно прибрана или елегантно разпусната в нежни вълни около лицето. В този раздел известният коафьор показва как аксесоарите и бижутата в косите могат да дадат тотално различна идея за прическата. Изумителна със своята красота е и фотосесията „Black widow“, която представя стилни решения от плитки или вълни в различни форми. „Тези модни предложения показват на дамите за какво биха могли да си мечтаят и какви биха могли да бъдат“, споделя известният стилист.

Втората и третата част на книгата са по-практически ориентирани. В тези раздели ценителите ще открият булчински, официални и ежедневни прически. Цялото издание е подчинено на различните идеи и инспирации как жените могат да изглеждат добре, независимо дали са с къси, или много дълги коси на официални поводи или в ежедневието.

Advertisement

photo-4_short-cut

снимка: PR

Изкуството, илюстрирано в сесията „East West“, ни разкрива естетиката на дългата коса, повлияна от азиатската култура. Свеж момент в изданието е така наречения Urban style, който представя изцяло нов тренд – небрежните фризури с плитки преминават трайно в ежедневието.

В четвъртата си книга топкоафьорът обръща специално внимание на късата младежка прическа при жените – тотален хит са платиненото и златисто русото, съчетано с ярки контрастни кичури. Дамите с къси коси могат да си позволят леко синкав или тюркоазен оттенък с лилави и виолетови кичури. „Каретата отново се завръщат на мода – това са прическите, които придават по-драматичен вид на дамите, но са и по-класически. Разбира се, за официалните случаи подредената коса в леки вълни си остават класика“, подчертава Георги Петков.

Великолепието на стилните и официални дамски прически са чудесно илюстрирани в „Royal“ сесията. „Highest honour“ ни показва, как една изкусно направена прическа може да ни превърне в кралици на вечерта, а „French twist“ ни отвежда в света на елегантните французойки с техните изискани и секси визии. Със сесията „That 70s show“ Георги Петков ни представя дължините, характерни за 70-те години със среден път или небрежно разрошена назад коса, с лека вълна или чупка в края. Следва фотосесията „All that glitters ain’t gold“ – един истински фестивал на формите и цветовете. „Относно парти прически и използването на цветни екстеншъни ще кажа само – колкото по-шарени са прическите, толкова по-интересни са те“, добавя топкоафьорът.

Новите тенденции в мъжкия стил са показани в „Men“ – разделът само за силния пол. „При мъжете има два тренда, които се различават коренно“, споделя фризьорът. „Единият е много късо подстригана коса отстрани и много дълга отгоре. Другият тренд е средно дълга цялостна коса, която покрай ушите и отгоре е леко по-израснала и по-обемна“.

Advertisement

Кулминацията на албума идва със сесията „Delicate flower“, която показва модните тенденции в сватбените прически при дамите. Като истински вълшебник Георги Петков успява да направи този ден още по-специален за бъдещите булки, независимо дали те ще предпочетат романтична прическа, стилен кок, плитка или небрежно разпусната във вълни коса.

„Косата днес 04“ съдържа и практическо ръководство, включващо ценни професионални съвети – стъпка по стъпка са показани всички техники и трикове на известния коафьор за направата на идейни, стилни и атрактивни прически.

photo-3_royal

снимка: PR

За Георги Петков

Талантливият коафьор Георги Петков с право се нарежда сред най-успелите фризьори в България. Той е от хората, които се раждат с талант, но и с усета за това как да го развият и обогатят, за да се превърнат в критерий за стил и актуалност.

Advertisement

В началото на кариерата си често пътува до Обединеното кралство и други европейски страни, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами. И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато през 2008 г. открива в София свой собствен. През 2014 г. променя концепцията на салона, който вече носи името „Георги Петков“, променя местоположението и добавя нови и различни услуги за цялостната визия на дамите.

Благодарение на характерния си почерк и безупречен стил, той се нарежда сред най-търсените имена. В портфолиото му има внушително количество корици за водещи модни и лайфстайл списания, модни фотосесии, видеоклипове, ревюта и рекламни кампании. На професионализма му се доверяват значителна част от звездите в България. През целия си път той следва една максима – да накара всеки клиент да се чувства специален.

Креативният му подход и постижения в професията не остават незабелязани и от Академията на Schwarzkopf в България и Европа. Те го канят да преподава и води семинари за официални и сватбени прически в Академията както във Виена, така и в цяла Австрия. Вече трета година Георги Петков води семинарите при голям интерес.

Научете повече на www.georgipetkov.com

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement