Connect with us

Класическа

Кралят на баритоните Амброджо Маестри гостува на ОPERA GOLD

Avatar

Публикувано

на

На 18 декември поредицата оперни спектакли OPERA GOLD, организирани от Фондация „Орлин Анастасов“, посреща краля на баритоните Амброджо Маестри. Солистът на Миланската скала и Метрополитън опера ще покори сцената на зала „Колодрума“ в Пловдив с участието си в произведението на Джузепе Верди „НАБУКО“. Оперният спектакъл ще бъде дерижиран от маестро Алесандро Витиело, а режисурата е в ръцете на именития Огнян Драганов.

„Целта на поредицата от събития OPERA GOLD е да популяризира най-високите традиции в оперното изкуство, като представи пред българската публика спектакли, изпълнени в изключително висок стандарт, с участие на емблематични певци от световната оперна сцена. Ярък пример за това е Амброджо Маестри – най-известният съвременен италиански баритон. За мен е чест и съм изключително щастлив, че той прие поканата ми да гостува в България с неповторимата си роля в произведението на Верди „Набуко“, споделя Орлин Анастасов, организатор.

Един от най-аплодираните баритони на световната сцена печели адмирациите на публиката още с дебюта си през 2001-а година като Фалстаф под палката на Рикардо Мути в Ла Скала и в Тетро Верди (Бусето). Работата на маестро Мути и емблематичните роли на Яго в Отело от Верди, Ренато в Бал с маски, Дон Карло ди Варгас в Силата на съдбата и Жорж Жермон в Травиата поставят стабилните основи на международната му кариера и му отварят вратите на най-големите оперни театри в света.

След броени дни гласовитият Амброджо Маестри ще се появи и на българската сцена, където ще си партнира с Йоанна Железчева в ролята на Абигайл, Димитър Станчев като Захария, Борис Луканов ще изиграе Измаел, а Фенена ще бъде Елена Чавдарова. За величието и внушителността на спектакъла ще допринесат още солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора; Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки” и Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”;

Операта ще се състои в многофункционалната зала „Колодрума“ от 19 часа, благодарение на Фондация „Орлин Анастасов“.

Ограничено количество билети на промоционални цени с отстъпка от 10 лв. за всяка ценова категория, могат да бъдат закупени в OMV, мрежата на Eventim и билетен център пред Община Пловдив.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement