Connect with us

Кино

Красавицата и Звяра идва с гласовете на Орлин Павлов и Веси Бонева в дублираната си версия

Avatar

Публикувано

на

Този март вечната приказка на Дисни Красавицата и Звяра оживява в игрална версия на голям екран. В България зрителите от няколко поколения ще имат възможност да преживеят вълшебната история за омагьосан принц и неговите придворни, превърнати в домашни предмети, и безстрашното момиче от съседното село, което е напът да развали проклятието. Зрелищният свят на Красавицата и Звяра идва в кината в дублиран и субтитриран вариант на 17 март. На двама от главните герои в дублираната версия на филма своите гласове дават популярните български поп изпълнители – очарователната Веси Бонева и певецът с най-заразяващата усмивка Орлин Павлов.

Младата певица със завидна биография Веси Бонева озвучава главната героиня Бел. Момичето от малко френско селце, което мечтае за приключения по безкрайния свят, ще говори и пее на български език с гласа на един от ветераните в озвучаването на принцеси на Дисни. Веси не за първи път се превъплъщава в главен герой в приключенията на студиото. Бонева озвучаваше и Анна от „Замръзналото кралство“. Освен че дава гласа си на героини на Дисни, певицата е известна с редица музикални успехи, въпреки крехката си възраст. Тя има зад гърба си три музикални албума, които се отличават с уникалната си смесица от денс и поп. Веси е носител на редица международни награди, сред които статуетки на MAD TV Гърция и БГ Радио. Излизала е на сцени, на които са пели световни изпълнители като Prince, Sade и David Guetta. Песента й Touch влиза директно на шесто място в World Chart Express на MTV. Веси е и единственият изпълнител, явил се на Евровизия с две песни. Тя подкрепя множество благотворителни инициативи, сред които кампанията „Не затваряй очи“ на българското списание BRAVO, насочена срещу насилието в училище, еко-проекта на WWF за природен парк „Сините камъни“ и взима участие в благотворителния телефон на bTV за децата на Хаити.

Едно от най-чаровните лица на българската музика – Орлин Павлов – дава гласа си на арогантния и хитър Гастон, чиято единствена цел в живота е да се ожени за Бел. След като покори музикалната сцена, малкия и големия екран, Орлин застава зад микрофона за пореден път, за да озвучи анимация. Първата си роля Орлин озвучава още през 1999г. и се превръща в предпочитан глас в жанра на анимационните филми. Той дублира множество касови анимации, като част от тях са „Мики Маус и приятели“, „Снежанка“, „Спящата красавица“, „Мулан“, „Малката русалка“, „Цар лъв 2“, „Книга за джунглата 2“, „Пепеляшка“, всички филми „Шрек“, „Коралайн“, „Принцесата и жабокът“, „Банби“, „Аладин“, „101 далматинци“. Последната главна роля за Орлин в озвучаването е на кучето Макс във филма „Сами вкъщи“. Сега той се изправя пред предизвикателството да даде гласа си на самовлюбения бивш войник Гастон. На 14-годишна възраст Орлин е приет в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС“. През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката. През 2002 г. Орлин е поканен за вокалист на група „Каффе”. Пикът на популярността на групата идва с победата ѝ на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. Година по-късно Павлов започва самостоятелната си кариера като работи с елита на музикалната сцена в България – Графа, Любо Киров, Белослава, Светла Иванова, Бобо, Кристо и други. Орлин е известен с джаз проектите, които разработва, с музиканти като Живко Петров, Веселин Веселинов – Еко, Димитър Семов, Брас Асоциация. Една от големите им съвместни сценични изяви е концертът в зала „България“. Соловата кариера на артиста включва синглите „Мечтаеш ли“, „Сладка отрова“, „Всяка година по същото време“, „Chicago”, „Секунда“, „Всеки ден“. Последният сингъл на Орлин „С едно крило“ излиза в края на 2016 г. Влиза като участник в два риалити формата – „Dancing stars“ и „ВИП Брадър“ 2012 и излиза като победител и от двата. Орлин е част от журито във формата „Vip Dance” 2009. Води собствено всекидневно ток-шоу по телевизия PRO BG през 2010 г., а през 2011 г. изпълнява главна роля в сериала „Отплата“ на Нова ТВ. В сериала „Домашен арест“ Орлин се превъплъщава в образа на унгареца Ищван Чурка. Сингълът „Живи легенди“ излиза в края на 2013 г. и е саундтрак към едноименния филм на Ники Илиев, в който Орлин е в главната роля. През април 2014 г. Орлин Павлов осъществява първото си музикално турне в Съединените Щати в градовете Чикаго, Лос Анджелис, Лас Вегас, Ню Йорк, Хаянис (Кейп Код), Атланта заедно с DJ Borche.

Останалите роли във Красавицата и Звяра се озвучават от Михаил Сървански (Звяра), Николай Петров (Когсуърт), Константин Икономов (Лафу), Сава Пиперов (Морис), Добрина Икономова (Мадам Гардероб), Момчил Степанов (Люмиер), Живка Донева и Еделина Кънева (Г-жа Потс), Константин Сливнишки (Чип)

Красавицата и Звяра идва в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия на 17 март.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement