Connect with us

Кино

„Кръв във Виена“ от автора на „Шерлок“ и „Доктор Кой“ с премиера по EPIC DRAMA на 12 юли

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama Vienna Blood Mysterious Amelia and

снимка: ПР

Виена от 1906 г., сцена на бурно развитие на философия, наука и изкуство, където се сблъскват култури и идеи в градските кафенета и оперни салони. Това е „Кръв във Виена“ нова криминална драма в три части с ексклузивна премиера в Дома на епичната драма – на 12 юли, неделя, от 22:00 часа.

Създаден от изявения сценарист Стив Томпсън („Шерлок“, „Дълбока държава“, „Доктор Кой“), „Кръв във Виена“ е базиран на бестселъра на Франк Талис.

Минисериалът, сниман изцяло във Виена, проследява Макс Либерман, брилянтен млад англичанин, студент на известния психоаналитик Зигмунд Фройд. Когато се запознава с Оскар Райнхарт, разследващ инспектор, който се бори със странен случай, Макс се съгласява да му помогне в серия от необикновени разследвания на убийства. 

Необикновената проницателност и дълбокото разбиране на Макс за човешката природа му помагат да разплете едни от най-мистериозните случаи с убийства във Виена.

Advertisement

Героите и персонажите на „Кръв във Виена“ са:

Английският актьор Матю Биърд (от The Imitation Game с Бенедект Къмбърбач и сериала Avenue 5) е Макс Либерман, млад британски еврейн, който се премества в Австрия в ученическите си години. Като начинаещ лекар, Макс е омагьосан от новата наука и изучава неврология. Очарован от идеята да изследва психопатични типове отблизо, Макс убеждава полицията да го допусне да наблюдава работата им;

Австрийският актьор Юрген Мауер (от сериалите Tatort и Perfume на Netflix) играе Оскар Райнхарт, полицейски инспектор, полу-словак, който се бори да се докаже пред началниците си.  Оскар има силно физическо присъствие, по-скоро е човек на действието отколкото на мисълта. Макар от време на време да се дразни на академичния подход на Макс, Оскар е достатъчно умен, за да прецени, че той ще помогне на кариерата му.

В „Кръв във Виена“ участва и познатият като Лорд Варис от Game of Thrones ирландски актьор Конлет Хил, в ролята на Мендел Либерман, бащата на Макс, който довежда семейството си във Виена в края на 19-ти век, прилечен от разрастващия се град с голяма еврейска диаспора и бизнес потенциал.

Advertisement

Дамското присъствие в „Кръв във Виена“ е:

    • Британската актриса Амелия Бълмор (от „Джентълменът Джак“ и „Дълбока държава“) като майката на Макс, Рейчъл Либерман, която се интересува единствено от благосъстоянието на семейството
    • Австралийската актриса Джесика ДеГоу, която може да сте забелязали епизодично в „Короната“ или в „Дракула“ с Джонатан Рийс Майерс – като неочакваната и необяснимо притегателна пациентка на Макс, Амелия
    • Изключително младата немска актриса Луизе фон Финк като Клара, годеницата на Макс

„КРЪВ ВЪВ ВИЕНА“ започва на 12 юли, неделя, в 22:00 часа с повторение в събота в 22:45 часа, а епизодите в първи сезон се наричат: „Последният сеанс“, „Изгубеното дете“ и „Кралицата на нощта“. 

Continue Reading
Advertisement