Connect with us

Култура

Културният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща на 23-и и 24-и септември

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Емблематичният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември. Събитието, което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив, отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

В рамките на традиционната септемврийска Нощ на Пловдив всеки може да се включи в пет основни подпрограми – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, програма за най-малките посетители –  „Малката нощ“, както и специалния за 2016 г. акцент – програмата „Отворени изкуства“. Различните направления ще предложат богата културна палитра от  специално селектирани места, активности и артистични творби.

Нощ/Пловдив се организира от фондация „Отворени изкуства“, които дават начало на първото издание, без аналог в страната, през 2005 година. Програмата на Нощта в последните години включва над 70 локации и повече от 100 събития за двете вечери на фестивала. Събитието е знаков фактор в развитието на съвременния културен живот в България, като събира хиляди хора всяка година в града на тепетата и се превръща в платформа за нови идеи и колаборации.

Повече детайли за тазгодишното издание на Нощ/Пловдив очаквайте съвсем скоро.

Advertisement

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]Save-the-date[/media-credit]

Базов организатор на фестивала е фондация „Отворени изкуства“. Съорганизатори са Фондация Америка за България и Oбщина Пловдив.

За първа година „Отворени изкуства“ приветства като основни партньори на Нощ/Пловдив, 2016 Обединена българска банка и Visa.

Институционални партньори на фестивала за 2016 г. са Австрийско посолство София, Отдел за изкуство и култура във Федералното канцлерство на Австрия, Посолство на САЩ, Френски културен институт, British Council, Посолство на Израел, фондация „Пловдив 2019“ и др.

За реализацията на ключови дейности от фестивала през 2016 г. фондация „Отворени изкуства“ получaва подкрепа от LIDL, EVN, Absolut,  MentorMate и др.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement