Connect with us

Кино

КУТИЙКОВЦИТЕ окупират кината от 7 ноември

Avatar

Публикувано

на

kutiikovci 2

Шепа приятно страшни същества ще докажат, че мускулите и лъскавите доспехи не са задължителен атрибут за истинските герои. Анимацията КУТИЙКОВЦИТЕ ще потопи зрителите пред големия екран в подземния свят на едно необикновено общество, в което най-ценната награда е сиренето, а най-големите смелчаци са… квадратни.

КУТИЙКОВЦИТЕ е комична история, която надниква в Чийзбридж – градче от шикозната Викторианска ера, потънало в изобилие, изисканост и най-миризливите първокласни сирена. Под чаровните му павирани улици живеят кутийковците – страховити същества, които нощем изпълзяват от каналите и отмъкват най-скъпите за жителите на Чийзбридж неща – децата и сиренето им. Поне такава е легендата, в която вярват местните хора. А истината е, че кутийковците са част от подзмна общност странни и обичливи чудаци, които носят върху себе си картонени кутии, също както костенурките носят на гърба си своите черупки.

снимка: PRснимка: PR

След като човешкото бебе Егс попада при кутийковците, те го отглеждат като свое. Така то става част от бандата странни същества, които се гмуркат в купчини боклук и събират изхвърлени механични джажди. Когато животът на кутийковците е застрашен от злия унищожител на вредители Арчибалд Снечър (озвучен в оригинал от носителя на „Оскар“ Бен Кингсли), който иска да ги елиминира, за да бъде приет в обществото на Чийзбридж, отборът добросърдечни несръчковци няма друг избор, освен да се обърне за помощ към своя осиновен син и Уини (с гласа на чаровната Ел Фанинг) – момиче с приключенски дух от богато човешко семейство. Двамата имат нелеката задача да обединят двата свята, разлюлени от ветровете на промянта и… сиренето.

КУТИЙКОВЦИТЕ е стоп моушън анимация, базирана на романа “Here Be Monsters!” на Алан Сноу. Филмът е плод на партньорството между Laika и Focus Features, които работиха заедно по номинираните за „Оскар“ анимации „ПараНорман” и „Каролайн и тайната на огледалото“. „КУТИЙКОВЦИТЕ е блестяща във визуално отношение комбинация от увлекателна история, абсурдна комедия и стиймпънк приключение с изненадваща сърцатост“, споделя президентът и изпълниетлен директор на Laika Травис Найт и добавя: „В своята същност, също както всички филми на Laika, КУТИЙКОВЦИТЕ е трогателна и чисто човешка история с непреходен и силен емоционален заряд“.  Изпълнителният директор на Focus Features от своя страна коментира: „Оборудван със забележителен арсенал от забавни герои и в основата си благороден и сърцат проект, КУТИЙКОВЦИТЕ е един от задължителните за гледане семейни филми“.

Българската публика ще види КУТИЙКОВЦИТЕ на голям екран у нас от 7 ноември. Още информация за филма можете да намерите във Фейсбук на адрeс www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement