Connect with us

Събития

Латвийският TONGUE на Derida Dance Center

Avatar

Публикувано

на

TONGUE_poster_BGНа 5-ти октомври (неделя) от 20:00 часа в Derida Dance Center хореографът от Латвия Елена Яцинта ще представи резултата от своята артистична резиденция в танцовия център.
TONGUE е авторски проект в сферата на съвременния танц, който изследва връзката между човешкото тяло и вербалния език: търси спонтанните реакции на тялото на специфични вербални сигнали и начина, по който думите могат да бъдат преведени в движения, както и обратното. Фокусира се върху реакциите спрямо езика, който чуваме или говорим, когато го разбираме и в случаите, в които не е понятен за нас.
Проектът на латвийката е разработен и се изпълнява в сътрудничество с Елена Ангелова (танц) и Иво Пешев (китара). Той е подкрепен от програма „Култура“ на Столична община. Входът е свободен, а резервация на места можете да направите тук

Резидентската програма на Derida Dance Center е един от основните инструменти за реализиране на политиката на организацията за осигуряване на възможности за развитие на съвременния танц в България чрез споделяне на международен опит, от една страна, и облекчаване на процеса по осъществяване на авторски творчески проекти, от друга.
В началото на 2014 година резидентската програма на Derida Dance Center беше отличена от експерти на Европейската комисия в Брюксел като най-добра практика за обмен на артистичен опит на Стария континент наред с други две от Ирландия и Финландия.

Continue Reading
Advertisement