Connect with us

Събития

„Лебедово езеро“ върху лед с още едно представление в Зала 1 на НДК!

Avatar

Публикувано

на

facebook21

За пореден път класиката „Лебедово езеро“ в изпълнение върху лед от Руски държавен балет на лед „Санкт Петeрбург“ се радва на изключителен интерес!

Билетите за спектакъла от 20 ч. на 9 декември са почти изчерпани и организаторите от АРТ БГ обявяват още едно представление от 17:30 ч на същата дата, 9 декември.
Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim на цени между 30 и 60 лв и ВИП места за 80 като първите 100 билета от всяка ценова категория са с отстъпка 10 лв. Специално за най-младите на възраст между 7 и 18 години е предвидена цена 10 лв. (срещу представяне на лична карта на касата). Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim и онлайн на адрес https://goo.gl/mT1fSx
Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“ гостува с „Лебедово езеро“ и в Пловдив на 11 декември в Дом на културата „Борис Христов“ от 17:30 и от 20 ч.

За „Лeбедово езеро“ и Руски държавен балет на лед „Санкт Петербург“

Едно от най-любимите класически произведения на всички времена „Лебедово езеро“ отново стъпва на родна земя в най-атрактивната си форма – с хореография върху лед, в изпълнение на познатата и любима на почитателите на класическото изкуство световноизвестна руска формация. С оригинална музика на Чайковски, на 9 декември 2018 г. спектакълът ще преобрази сцената на зала 1 на НДК в заледено езеро, което за пореден път ще потопи българските зрители в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне.
Всяка поява на руския „Балет на лед“ у нас е обречена на абсолютен успех – всички представления на трупата у нас по правило разпродават всички места в залата седмици преди обявената дата. Такава е съдбата на представените у нас „Лешникотрошачката“, „Ромео и Жулиета“ и „Спящата красавица“ при всичките им гостувания до момента.

Смело може да се каже, че „Лебедово езеро“ не се нуждае от представяне – след премиерата си през далечната 1877 година в московският „Большой Театър“, произведението гастролира из най-престижните театри по цялото земно кълбо, в редица интерпретации, за деца и възрастни.
Фактът, че на 9 декември в НДК ще го изиграят невероятните фигуристи от балет „Санкт Петербург“ пък дава отговор защо да очакваме един още по-ярък и запомнящ се прочит – сложни акробатични фигури, пищна сценография и автентични костюми спират дъха на притихналия от удивление зрител.

Advertisement

Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“, заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания.
През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка.

Continue Reading
Advertisement