Connect with us

Музика

Легендарният китарист на QUEEN BRIAN MAY и звездата на Бродуей KERRY ELLIS за първи път с концерт в България

Avatar

Публикувано

на

BMay KEllis

Той е един от най-прочутите китаристи на всички времена, автор на класики като “We Will Rock You”, “Under Pressure”, “Who Wants To Live Forever” и “The Show Must Go On”. Тя е една от най-гласовитите певици, покорила Бродуей и Уест Енд. Брайън Мей и Кери Елис са музикален тандем, чийто съвместни проекти превземат сърцата на милиони фенове. Концертите им винаги се превръщат в събитие, а за голяма наша радост новото им съвместно турне ONE VOICE ще премине и през България.

Брайън Мей е сред основателите на група Queen, с която има успешни изяви повече от две десетилетия. Легендарната британска четворка има безброй хитове, продажбите на албумите и синглите им достигат 300 милиона копия, а през 2001 г. е приета в Залата на славата на рокендрола. Мей е автор на голяма част от хитовете им, за които е отличен с не една и две престижни награди. През 90-те години на миналия век издава два успешни соло албума, пише и няколко хитови саундтрака.

Кери Елис е английска актриса и певица, известна с ролите си в музикалния театър. Родена и израснала в Съфолк, Елис започва изявите си на сцена още от дете, преди да се присъедини към Laine Theatre Arts на 16-годишна възраст. Певицата прави дебюта си на голяма сцена през 2001 г. с мюзикъла „Моята прекрасна лейди“ в ролята на Илайза Дулитъл. След среща с Брайън Мей през 2002 г., тя е избрана за ролята на Мийт в хитовия мюзикъл We Will Rock You. Впоследствие играе главни роли в популярни мюзикъли като „Клетниците“, „Оливър!“, „Мис Сайгон“, „Шах“, „Война на световете“, „Котките“ и RENT. Елис, която получава няколко награди и номинации за изпълненията си, бързо е призната за Първата дама на Уест Енд мюзикълите. Тя има успешни изяви в киното и телевизията.

Макар че не получава очакваните добри отзиви на прослушване за британското шоу The Voice през 2012 г., Елис успешно разширява репертоара си като соло артист в сътрудничество с Мей от 2002 г. насам. Тя издава два студийни албума – Anthems (2010 г.), който достигна върхови позиции в британската класация, и едноименния Kerry Ellis (2014 г). В допълнение на соловите концертни турнета като Anthems: The Tour и The Born Free Tour, Елис също се появява като гост изпълнител в няколко албума. Тя участва в благотворителна дейност за фондацията Born Free и е патрон на няколко организации за изкуства.

Проектът на Брайън Мей и Кери Елис е роден след срещата на двамата музиканти по време на прослушванията за дебюта на мюзикъла We Will Rock You в Лондон. Впечатлен от таланта на Елис, Мей продуцира нейния дебютен албум “Anthems” през 2010, който е последван от поредица интимни и акустични концерти на свещи по целия свят. Двамата изпълняват нови версии на популярни хитове на Queen, както и техни любими класики, включително и общата им песен “One Voice”.

Advertisement

„Въпреки, че животът ми отскоро поема в различни нови посоки, музиката все още е тoва, което ми дава енергия, тя е най-голямата ми радост – споделя Мей. – А Кери Елис е най-вдъхновяващият партньор – ние сме доста добри заедно! Благодарен съм за възможността да представя съвместното ни шоу пред по-широка публика и вече нямам търпение да поемем отново на път“.

Билетите за концерта на BRIAN MAY и KERRY ELLIS  ще бъдат на цени от 50 до 120 лева

ПРОДАЖБАТА СТАРТИРА НА:
8 октомври (четвъртък) 2015 г. от 11:00 ч.

Билетите могат да бъдат закупени от:

• БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР НДК
• КАСАТА НА АРЕНА АРМЕЕЦ
• ОНЛАЙН НА АДРЕС WWW.TICKETPRO.BG
• КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

Advertisement

 

16 март (сряда) 2016 г., 20:00 ч.
Зала 1 на НДК

Очаквайте една магическа вечер с най-големите хитове на Queen и още музикални изненади!

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement