Connect with us

Кино

“Летовници” връща топлите морски дни на турне в няколкого града в България

Avatar

Публикувано

на

letovnici1

снимка:PR

Комедията „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев тръгва на турне из страната през ноеври и декември, като част от актьорския състав ще се срещне на живо със зрителите за автографи. Филмът стана хит в киносалоните, като още в първата седмица след премиерата си, се нареди на 8-ма позиция в бокс офиса, наред с големите холивудски заглавия, което го направи единствения блгарски филм в класацията.

Първите прожекции ще бъдат на 25.11 (петък) във Враца от 18.15 и Монтана от 20.00 ч., където публиката ще може да се срещне и да вземе автографи от големите български актьори Пламена Гетова и Васил Банов.

„Летовници” събира невероятен актьорски състав от обичани български кино и театрални артисти от няколко поколения – Анета Сотирова, Пламена Гетова, Васил Банов, Георги Мамалев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Станимир Гъмов, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Милена Аврамова, София Бобчева, Свежен Младенов, Елица Григорова, Дарин Ангелов, Николай Станоев, Цветомир Иванов, Раиса Полякова, Николай Урумов, Теодор Елмазов и др.

Филмът получи чудесни отзиви, както от страна на критиката и индустрията, така и от страна на зрителите и бе удостоен с две награди на публиката в рамките на 2 месеца от старта на излъчването му на фестивала „Златна роза” 2016 г. и международния фестивал „Смешен филм фест” в Габрово.

Advertisement

Паралелно „Летовници” прескача и границите на България, като ще се изъчи за първи път и в Белгия този петък по покана на Фестивала на българската култура в Брюксел.

Другите дати от турнето са:

26.11 – Ловеч, където с публиката ще се срещнат Свежен Младенов и Ивайло Драгиев

01.12 и 02.12 – Габрово (Станимир Гъмов, Милена Аврамова, Теодор Елмазов и Раиса Полякова)

02.12 – Пловдив (Китодар Тодоров и Свежен Младенов)

Advertisement

03.12 и 04.12 – Велико Търново (Станимир Гъмов, Милена Аврамова, Теодор Елмазов и Раиса Полякова)

05.12 – Русе (Пламена Гетова, Васил Банов, Раиса Полякова, Свежен Младенов и Иван Савов)

06.12 – Козлодуй (Раиса Полякова)

 Facebook страница: https://www.facebook.com/Letovnitzi

Advertisement
Continue Reading
Advertisement