Connect with us

Музика

Лили Друмева и нейната група „Lilly of the West” ще подгряват концерта на Bela Fleck & Abigail Washburn

Avatar

Публикувано

на

Остават по-малко от две седмици до дългоочаквания концерт на Бела Флек и Абигейл Уошбърн. Ненадминатият виртуоз на банджото, който с изумителна лекота прекрачва жанровите граници между джаз, поп, кънтри, блуграс, рок, уърлд мюзик и класика, ни е подготвил няколко музикални изненади в дует със съпругата си. Шоуто им е изградено така, че да подчертае гласа на Абигейл, но ще има и любопитни малки… банджо дуели между двамата съпрузи.

Преди Бела и Абигейл на сцената в София лайв клуб ще излезе Лили Друмева и нейната група „Lilly of the West”.

Лили Друмева е певица, автор на песни, основен музикант и създател на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на девет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди и първи места от конкурси в Холандия, Франция и САЩ.

От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в медиите: БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, в която описва автентични американски музикални жанрове: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др.

Билетите за концерта на BELA FLECK & ABIGAIL WASHBURN са на цена 40 лева до 28 октомври. В последната седмица (29 октомври – 4 ноемви) те ще са на цена 50 лева. Билетите могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement