Connect with us

Музика

Лина Никол с видеоклип и мини-албум

Avatar

Публикувано

на

Lina Nikol 1 video screenshot

Очарователната и талантлива Лина Никол представя своя пилотен сингъл и видеоклип към песента „What you won’t do for love”, която е част от предстоящия мини-албум на певицата.

Песента „What you won’t do for love” е преработена версия на RnB/Soul хита от 1978 г. Написано от Bobby Caldwell и Alfons Kettner парчето бързо заема водещо място в музикалните класации. Днес, десетилетия по-късно, Лина Никол представя своята интерпретация, която се нарежда до тези на имена като BoyzIIMen, Michael Bolton и Jessie Ware. Българската изпълнителка изпраща свое демо и бързо получава правата от EMI Publishing за издаване и разпространение на песента и видеоклипа към нея.

Аранжиментът на адаптираната версия е дело на Емил Бояджиев, а Джаред Катур, аранжирал и записал китарата в песента е участник и във видеоклипа.

“Избрах „What you won’t do for love” за сингъл на мини-албума по две основни причини. Първо, това безспорно е една от най-емблематичните песни в историята на RnB/Soul музиката. Второ, песента е с много силно послание – живеем в много различен и все по-динамичен свят, в който отношенията между хората са се променили. Песента е нежна и разказва за нещо, към което всеки се стреми, но трудно показва и изказва – всеотдайност и истинска любов.“ – споделя Лина Никол.

Мини-албумът на певицата, който ще се разпространи онлайн в края на месеца  включва още 4 песни – авторски композиции в стил Pop/Funk/Soul/RnB.

Advertisement

Друга любопитна новина е предстоящата колаборация с Росен Кукошаров от Free Style, с когото Лина Никол готви съвместно парче. Отбелязваме и предстоящия трибют на Destiny’s Child, в който певицата ще вземе участие редом с други млади музиканти. Повече детайли около бъдещите планове на Лина Никол ще разкрием съвсем скоро. Сега ви представяме „What you won’t do for love”:

https://www.youtube.com/watch?v=QbHoklhOLmE

Continue Reading
Advertisement