Connect with us

Музика

Лина Никол & Freestyle представят Music For the Soul

Avatar

Публикувано

на

Време е да освободите дата 8-ми май! Това е денят, в който талантливата изпълнителка Лина Никол и магнетичната банда Free Style ще направят съвместен концерт под името Music For The Soul. С начален час 22:00 ч. на сцената на столичния Sofia Live Club, почитателите на RnB/Soul/Funk/Hip-Hop ще имат възможност да чуят авторските композиции от мини-албума на Лина Никол, в творческата колаборация с FREE STYLE звучи повече от обещаващо. Групата изнася концерти рядко, но когато го правят, то винаги е експлозивно и публиката може да разчита на безупречен стил и невероятно звучене.

Ето и музикантите, които ще бъдат част от проекта MUSIC FOR THE SOUL на 8 май:

ЛИНА НИКОЛ
Лина Никол – Lead vocals
Александър Славчев – Guitar, Vocals
Станислав Арабаджиев – Keyboard
Радослав Славчев – Riverman – Bass, Vocals
Богомил Енчев – Drums
Катя Кръстева – Vocals

FREE STYLE
Росен Кукошаров – Lead vocals
Борислав Димитров – BOBO – Lead vocals
Ангел Дюлгеров – guitar, vocals
Иван Неделев – guitar
Ивайло Стайков – keyboards, vocals
Венелин Георгиев – Sax
Стойко Милев – bass
Начо Господинов – drums

Тук е моментът да споделим и още една голяма новина. Късно снощи в SOFIA LIVE CLUB бяха връчени наградите от конкурса на БНР “Златна пролет 2015”. Първа награда, определена от професионалното жури, получи песента „Your love“ на Лина Никол по аранжимент на Емил Бояджиев.

Advertisement

В един от най-силните си творчески периоди Лина Никол представя и своя пилотен сингъл и видеоклип към песента „What you won’t do for love”, която е част от предстоящия мини-албум на певицата, който публиката ще може да чуе на 8 май в SOFIA LIVE CLUB.

Песента „What you won’t do for love” е преработена версия на RnB/Soul хита от 1978 г. Написано от Bobby Caldwell и Alfons Kettner парчето бързо заема водещо място в музикалните класации. Днес, десетилетия по-късно, Лина Никол представя своята интерпретация, която се нарежда до тези на имена като BoyzIIMen, Michael Bolton и Jessie Ware. Българската изпълнителка изпраща свое демо и бързо получава правата от EMI Publishing за издаване и разпространение на песента и видеоклипа към нея.

Аранжиментът на адаптираната версия е дело на Емил Бояджиев, а Джаред Катур, аранжирал и записал китарата в песента е участник и във видеоклипа.

“Избрах „What you won’t do for love” за сингъл на мини-албума по две основни причини. Първо, това безспорно е една от най-емблематичните песни в историята на RnB/Soul музиката. Второ, песента е с много силно послание – живеем в много различен и все по-динамичен свят, в който отношенията между хората са се променили. Песента е нежна и разказва за нещо, към което всеки се стреми, но трудно показва и изказва – всеотдайност и истинска любов.“ – споделя Лина Никол.

Мини-албумът на певицата, който ще се разпространи онлайн в края на месеца  включва още 4 песни – авторски композиции в стил Pop/Funk/Soul/RnB.

Advertisement

Отваряме леко завесата и за една любопитна новина – предстоящата колаборация с Росен Кукошаров от Free Style, с когото Лина Никол готви съвместно парче. Но, всяко нещо с времето си. Сега ви представяме „What you won’t do for love”:

https://www.youtube.com/watch?v=QbHoklhOLmE

Continue Reading
Advertisement