Connect with us

Култура

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Avatar

Публикувано

на

Lichen stil baner

Живеем на бързи обороти и често нямаме време да обърнем внимание на себе си. Купуваме си безброй дрехи, за да се почувстваме по-добре. В облеклото си редуваме сиви делнични дни с безгрижни шарени уикенди.

Клишета ли са всички тези твърдения? Отговорите ни дава експертът по личен стил и цветови анализ Румяна Пенева в книгата си „Личният стил“, която вече е на пазара благодарение на изд. „Софтпрес“.

В 128 пълноцветни страници Пенева разказва за това как облеклото променя всеки един от нас и дава най-доброто от своя 12-годишен опит като консултант. „Личният стил“ помага на читателите да внесат увереност, красота и радост в живота си, като същевременно разкрият своето истинско Аз.

Умения за хармонично комбиниране на дрехите, за подчертаване на предимствата на тялото, основни правила на бизнес облеклото и не на последно място: как да изчистим гардероба си от ненужните дрехи – това са само част от съветите, заложени в „Личният стил“. Румяна Пенева дава подробно описание на шестте стила на обличане, както и на „Четирите сезона“ – типовете, които повлияват избора на грим, аксесоари, цвят на косата и облеклото.

Десетки истории от работата на авторката с клиенти придават на книгата онзи живец, характерен за най-добрите нехудожествени издания. Така за всеки читател ще бъде още по-лесно да открие своя подход към личния стил и съветите в изданието.

Advertisement

        
„С времето видях много жени и мъже, които търсеха себе си, а понякога даже не знаеха, че се търсят. Имах честта, защото наистина е чест, като консултант по цветови анализ и личен стил да мога да подкрепя техните лични процеси, да споделя знанието, което притежавам и което натрупах с времето, и после да наблюдавам чудесата, които се случват. Промените на хората вдъхновяват живота ми и вливат дълбок смисъл, от който лично аз имам нужда. И това си заслужава!“, казва авторката на „Личният стил“, позната и от платформата Coloriten.com.

Пенева припомня, че представите за женствеността се изменят във времето, „защото Тя е променлива, гъвкава, различна, с много лица; воин и принцеса, брюнетка и блондинка, майка и любовница, непредвидима, но винаги женствена“. Едно от посланията на книгата е, че работата с дрехите и цветовете не е равносилна на суета и повърхностно мислене, а е начин да изразяваме себе си.

        
„Личният стил“ е практичен наръчник, който ще се чете от всеки различно – така, както се преживяват най-добрите романи – споделя редакторът на книгата Виктория Иванова. – Макар съветите тук да са изключително практични и до голяма степен универсални, книгата на Руми позволява на всеки читател да открие истини за собственото си уникално и различно Аз. Защото стиловете на обличане и цветовите типове, към които принадлежим, може и да са универсални, но в рамките на всеки от тях има безкрайно поле за интерпретации и импровизации. Затова още от черновата на ръкописа мисля за „Личният стил“ като за билет за едно много вълнуващо и цветно пътуване и се радвам, че идва в семейството на „Софтпрес“ на прага на най-прекрасния сезон за пътуване – лятото.“

Тази новина, откъс, корица, снимка на авторката и други материали можете да изтеглите от бутона по-долу.
lichniyat-stil-30
За книгата:

„Личният стил“

Advertisement

Автор: Румяна Пенева
Редактор: Виктория Иванова
Корица: Радослав Донев
Страници: 128
Цветни страници
Дата на издаване: 13.05.2019
ISBN: 9786191514816
Размер: 165х230
Тегло: 0.375 кг

Continue Reading
Advertisement