Connect with us

Култура

„Лозята на Шампан“ – история за кураж, любов и вяра

Avatar

Публикувано

на

champagne cover

Областта Шампан, Франция, е известна с едни от най-добрите вина в света – само тук пенливото вино има право да се нарича шампанско. Розалин пристига в малко френско градче със задачата да намери партньори за американската фирма вносител на винени напитки, за която работи. Тя не се вълнува от красивите гледки, не харесва вкуса на шампанското и не се впечатлява от богатата му история, но се нуждае от смяна на средата. Пътуването е възможност да обърне гръб на монотонното ежедневие и да преглътне скръбта и разочарованието от наскоро сполетялата я трагедия.

Съдбата се намесва и Розалин попада на стари писма, в които се разказва за любов, родила се в мрачните и несигурни години на Първата световна война. Време, в което местните превръщат подземните тунели на Шампан в свой дом, за да спасят себе си и реколтата от свистящите куршуми. И до днес тъмните пещери приютяват някои от най-редките и скъпи бутилки шампанско. Също като въздушните балончета, които изпълват чашата с пенливо вино, дълбоко заровени тайни изплуват на повърхността и променят живота на много хора, включително и на Розалин.

„Лозята на Шампан“ (изд. СофтПрес) е завладяващ роман, който вълнува със затрогваща и емоционална история за любов, саможертва и кураж. Опиянени от магията на шампанското и неговия незабравим послевкус, читателите ще се насладят на обиколка сред най-красивите лозови насаждения на Франция, където открай време на човек не му остава друго, освен да се влюби. Вдъхновена от действителни събития, Джулиет Блекуел ни открехва вратата към тайнствените подземни тунели, които по време на Първата световна война пулсират с тревогите и надеждите на местните, а днес са част от културното наследство на ЮНЕСКО и са се превърнали в пазители на традициите и мост между минало и настояще.

Още за историята на тунелите под Шампан и популярността им в наши дни може да прочетете тук.

Continue Reading
Advertisement