Connect with us

Lifestyle

Магистратура по ERP дава най-актуалните знания в сферата на бизнес софтуера

Avatar

Публикувано

на

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ е първата магистратура по ERP системи в България. Тя е реализирана от ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и следва модела на тясното партньорство между бизнеса и образованието. Все повече млади хора се интересуват от новата специалност, която им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда. Повечето кандидати за новата магистърска програма са привлечени основно от факта, че тя позволява на студенти без знания по програмиране да се развиват в софтуерния бранш и да направят успешна ИТ кариера.

„Имам завършена бакалавърска и магистърска степен по специалността „Счетоводство и контрол“, а към момента се занимавам с финансов контролинг и анализ на данни. След като завърших първата си магистратура, дълго време търсих друга подходяща форма на обучение, с която мога да допълня знанията си по вече добитата. Научих от социалните мрежи за магистратурата „Бизнес анализ и ERP решения“ и тъй като имам интерес към различни софтуерни решения, особено такива, които са свързани с анализ на големи обеми от данни, реших да се запозная с това какво предлага посоченото обучение.  Първото, което ми направи добро впечатление, беше доброто отношение към мен като бъдещ студент и желанието да се разбере дали наистина имам нужда от подобна магистратура, доколко тя ще бъде полезна за мен и отговарям ли на условията за нея. Именно поради този индивидуален начин на подбор на студентите, участващи в магистратурата, имах удоволствието да попадна в силна група с мотивирани студенти, като много от тях бяха завършили висшето си образование преди повече от 10 години – също като мен”, споделя Павлина Тасева, която тази година завърши специалността „Бизнес анализ и ERP решения“.

Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, обединените комуникации, мобилните приложения, Internet of Things и други. Студентите имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици.

„Хареса ми изборът на предмети и преподаватели, както и на многото лекции, съдържащи възможно най-актуалната информация и тенденциите за развитието на софтуерните решения – изключително необходими на предприятията в днешно време. Времето, през което се провеждаха лекциите, беше съобразено със заетостта на обучаващите се, като беше удобно за мен и не пречеше на ангажираността ми в работата“, споделя още Павлина Тасева – специалист по финансов контролинг и анализ на данни.

Мотивирани студенти ще имат възможността да кандидатстват за стипендия в магистърска програма по ERP до 5-ти октомври. Тя е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб.

Магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата) и други. Студентите имат възможност да се запознаят с най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици. В учебния пран са засегнати също и други важни научни сфери като счетоводство и финанси, икономика и други. Лектори са представители на някои от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Студентите, които показват добри резултати по време на обучението получават възможност за стаж, както и за работа в бранша.

Advertisement

Сайт на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“:  http://vuzf.erpacademy.bg/

Continue Reading
Advertisement