Connect with us

Класическа

Маестро Давид Хименес e специалният гост за края на сезона в Софийска филхармония

Avatar

Публикувано

на

22.06 jimenes

снимка: PR

На 22 юни, зала „България“ ще посрещне един най-изтъкнатите европейски оперни диригенти – Маестро Давид Хименес за последния специален концерт за сезона в Софийска филхармония. Концертът ще ни поднесе непреходно красивото Болеро на Равел, пленителният Валс из „Джаз сюита“ на Шостакович, най-любимите бисери от Гершуин, Бърнстейн и още много други красиви творби.

Давид Хименес Карерас е известен и любим на българската публика диригент. Познат както от концерта на Хосе Карерас, така и от предишните му гостувания, диригентът отново ще възпламени българската публика със своята страстна емоционалност. По време на концерта ще звучи гласа на Гладис Роси – ярка световна оперна звезда, предпочитана сценична партньорка на Хосе Карерас, пяла под диригенството на Пласидо Доминго, Карло Рици и цяла плеяда големи оперни диригенти, участвала в постановки на Дзефирели. Гладис Роси триумфира по сцените в цялата галерия от най-прочутите женски образи в оперната литература.

Ще се насладим и на гласа на Валери Турманов – другиият певец с изключително богат, дълбок, тембрист глас, със стремителна кариера в Миланската скала и Римската опера, възторжено приет на най-големите международни оперни фестивали.

Припомняме на уважаемата публика, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармонията.

Advertisement

 

 

Continue Reading
Advertisement