Connect with us

Общество

Майсторът на бойното изкуство Шихан Като със семинар в София

Avatar

Публикувано

на

На 3, 4 и 5 ноември 2017г. в зала „Сиконко“ – София ще се проведе семинар и изпит за майсторски технически степени /Дан/ под ръководството на Шихан Садашиге Като /9 Дан/ –  световен главен инструктор на International Japan Karate Do Association (IJKA), спечелил титлата Инструктор на инструкторите.

Семинарът се организира от IJKA – България с ръководител Шихан Лъчезар Ненов /6 Дан/, който е главен треньор и вицепрезидент на Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК). Събитието се реализира и със специалната подкрепа на БФШК.

За първи път Шихан Садашиге Като посещава България през 1996г. по покана на Сенсей Лъчезар Ненов /6 Дан/. Оттогава японецът води редовно семинари на родните инстуктори и каратеки два пъти годишно.

Като Шихан (майстор на бойносто изксутво) е известен с технологията си за приложение на основните техники, при която и двете ръце работят по  характерен начин. Благодарение на тази технология една и съща техника може да се използва по многобройни начини и да се приложи едновременно, и като защита от различни атаки на различни нива, и като атака.

Въпреки изкарания инсулт, който блокира изцяло ръката му Сенсей Като е тук в България и не спира да тренира и обучава. Според неговите думи активния тренировъчен процес след инсулта е създал нови нервни пътища, благодарение на което парализата е вече частична. Този прецеднет в медицината превърща Шихан Като в уникален случай и доказва неговия непобедим дух като майстор на бойното изксутво.

Advertisement

Благодарение на Шихан Лъчезар Ненов /6 Дан/ за пореден път българските любители и професионални спортисти ще имат уникалната възможност да се учат от Сенсей Като. Лъчезар Ненов е първият българин завършил успешно пет годишния курс за международни инструктори, който в момента е и капитан на Kenshusei, както и член на IJKA шихан-кай.

Повече за събитието: IJKA seminar with Sadashige Kato Shihan, 9th Dan

Continue Reading
Advertisement