Connect with us

Култура

„Малкото шато в Прованс” от Рут Кели – сладостта от живота и значението на мечтите 

Avatar

Публикувано

на

Малкото шато в Прованс 1080х1080

Дебютният роман на британската писателка Рут Кели„Малкото шато в Прованс” – показва значението на новите начала, мечтите и сладостта от живота в Южна Франция.

По книжарниците излезе „Малкото шато в Прованс” от Рут Кели – роман за новите начала и значението на мечтите. Една жена оставя тегобите на стария си живот и разбитото си сърце, за да изгради ново бъдеще сред уханните лехи на шато в Южна Франция. Дали тайната на хубавото вино не е в любовта?

Ева е хваната в капан. Живее сиво ежедневие в големия, безчувствен град, вкопчена в работа, която не ѝ доставя удоволствие. Съпругът ѝ от двайсет години Марк е опразнил цялата им банкова сметка в неразумни инвестиции, а сега изчезва яко дим, без обяснение къде е отишъл и дали ще се появи отново. Отгоре на това всичко сочи, че ѝ изневерява.

Ева не би могла да се чувства по-отритната от всички, когато изненадващо получава писмо от Южна Франция. Дядо ѝ, когото не е виждала от дете, е завещал цялото си шато на нея. Какво може да търси Ева в Южна Франция? Единствената ѝ цел в живота винаги е била да си осигури стереотипичната представа за модерен комфорт – кариера, брак, деца.

Първият ѝ инстинкт е да продаде шатото. Но опияняващият пейзаж на Прованс, лозята и детските спомени са достатъчни, за да я накарат да забави темпото и да се отдаде на простите житейски ценности. Запознанството с красивия сервитьор Жак също я кара да се колебае. Може би френското вино е ключът към истинските корени на Ева.

Advertisement

Но миналото готово ли е да я пусне, или ще се върне, за да посегне на новия ѝ дом?

„Малкото шато в Прованс” (ИК „Сиела”) – забавната, романтична история на Рут Кели – отпраща читателите на пътешествие в търсене на щастието, равновесието в живота и свободата на новото начало. Пропит с аромата на сутрешно кафе и изкусителното разнообразие на провансалските вина, това е роман за всеки, който някога е губил нещо, но е намирал нова, по-добра истина за себе си.

Continue Reading
Advertisement