Connect with us

Театър и постановки

„Малко синьо и малко жълто“

Avatar

Публикувано

на

EL POKANA MALKO SINIO

Малко синьо и малко жълто“ е заглавието на най-новото представление (за деца над 3 год.) от репертоара на Столичен куклен театър, чиято премиера ще бъде на 2 и 3 юни от 17.30 ч.

Малкото Синьо и Малкото Жълто са най-добри приятели – играят заедно, заедно ходят на училище, неразделни са. Един ден те се прегръщат… и стават зелени. И тогава вече никой не може да ги познае и не иска да бъде с тях, защото са различни… През динамичната игра на цветовете, малки и големи зрители ще се изправят пред много важни въпроси – за приятелството, за различията, за идентичността.

Листът хартия е една от основните и най-креативни детски площадки! Това е място за проучване, креативност, въображение и учене. Това е мястото, където детето за първи път се докосва до изкуството. Така че ние взехме лист хартия и вдъхновени от естетиката и поетиката на Лео Лиони, ги въведохме в кукления театър.     

Вземете и вие лист хартия и  създайте своя куклен спектакъл за малкото синьо и малкото жълто. И не забравяйте малкото зелено!

IMG 0103

„МАЛКО СИНЬО И МАЛКО ЖЪЛТО“

Advertisement

от Лео Лиони

Превод Яна Аргиропулос
Режисура и сценографско решение – Миха Голоб (Словения)
Музика – Васко Атанасовски (Словения)

Участват: Стефан Димитров и Стоян Дойчев или Румен Гаванозов и Румен Угрински

Copyright© 1959 на Leo Lionni
Copyright© 1987 подновено от Leo Lionni

за деца от 3 до 10 год.
продължителност 45 мин.

Advertisement

ПРЕМИЕРА – 2 и 3 ЮНИ, 17.30 ч. Салон „Я. Сакъзов“ 19

IMG 9585

Continue Reading
Advertisement