Connect with us

Музика

Мариус Куркински представя юбилейния си спектакъл „Мариус 50“ на Аполония 2020  

Avatar

Публикувано

на

Photo 1 1

Програмата на фестивала включва над 30 културни събития 

Изобилие от културни събития и цветно настроение ще предложи тазгодишното 36-о издание на обичания Фестивал на изкуствата Аполония. Редица концерти, спектакли и премиерни продукции ще озарят слънчевия Созопол от 1 до 6 септември. Цялата програма е налична в официалния сайт – www.apollonia.bg, а билетите за събитията са достъпни в мрежата на Eventim.

Един от специалните акценти на Аполония 2020 е юбилейният спектакъл на Мариус Куркински – „Мариус 50“. Талантливият актьор ще представи по уникален начин всички свои досегашни представления чрез сборен моноспектакъл. Зрителите ще могат да се насладят на великолепните му превъплъщения в „Дон Жуан“, „Черното пиле“, „Песен на песните“ и много други.

Впечатляващата кино и театрална програма ще бъде открита с премиерни и предпремиерни продукции като постановките „Той е дяволът!” с режисьор Здравко Митков и филма „Страх“ на Ивайло Христов. В двора на Художествената галерия ще бъде подредена фотографска изложба на журналиста Стефан Джамбазов в памет на Андрей Даниел. Там ще се проведат и литературните вечери, по време на които ще се състоят премиерите на книгите „Времеубежище“ на Георги Господинов, „Земното щастие“ на Георги Лозанов „Сиянието на Златорог“ на Михаил Неделчев. 

Друг акцент от програмата ще даде възможност на публиката да чуе един от най-добрите български рап изпълнители – Ицо Хазарта, който ще изпълни някои от най-емблематичните си хитове като „Имам човек“, „Заради тебе“ и „Браво“.

Advertisement

Дългоочакваният майсторски клас тази година ще бъде воден от големия български бас Орлин Анастасов, като участие ще вземе и руската пианистка и диригент Лариса Габитова. За поредна година курсистите ще участват в гала концерт, като част от програмата на Фестивала.

Зрителите ще могат да се наслаждават на представленията на някои от най-емблематичните места в Созопол – Амфитеатъра , Художествената галерия и лятно кино „Созопол“.

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите на: https://www.apollonia.bg/

На Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/ 

И на Instagram страницата на фестивала: https://www.instagram.com/apolloniabg/?hl=bg

Advertisement

Билети за Фестивала може да закупите от тук: https://www.eventim.bg/bg/tursi/?searchText=%D0%90%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F+2020&lang=bg

Continue Reading
Advertisement