Connect with us

Класическа

Мария Каракушева представя изцяло премиерна програма днес

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 25 септември от 19:00 ч. класическата пианистка Мария Каракушева празнува 25 години от първото й стъпване на концертната сцена, а на тази дата, тази година тя ще навърши 30.
Събитието ще се състои в красивата и реновирана Зала 4 на Българското инженерно архитектурно дружество (БИАД) на ул. Г.С. Раковски 108.
Мария е избрала да отпразнува годишнините си с изпълнения на изключително виртуозния Концерт за пиано и оркестър No.1 от Ференц Лист, но с премиерата на нов аранжимент, подарък за пианистката от полския композитор Якоб Ковалевски. В новата си версия, красивият концерт е адаптиран за пиано и струнен секстет, което ще е дебют за произведението в този формат.
За първи път гостите ще чуят и авторски композиции, повлияни от стила на гениалния съвременен френски композитор минималист Ян Тиерсен.
В стремежа си да се открои максимално от традиционните класически концерти, събитието ще изненада публиката с алтернативното, театрално осветление на сцената, както и с огромна видео стена, на която всички ще видят един много личен и филм за Мария, създаден от режисьорката Ирена Даскалова.
Събитието се осъществява с любезната подкрепа на Рено Нисан България.

Continue Reading
Advertisement