Connect with us

Класическа

Матиас Гьорне, Мария Принц и Калин Врачански ще представят „Хубавата Магелона”

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

На 21 юни, вторник, от 19.00 часа, на сцената на зала България  почитателите на романтичната музика ще имат възможността да се насладят на истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс. Световнопризнатият немски  баритон Матиас Гьорне, виртуозната пианистка Мария Принц и любимецът на поколения зрители Калин Врачански ще представят за първи път в България „Хубавата Магелона” – вокален цикъл от Брамс по текст на Лудвиг Тик.  На следващия ден камерният концерт-спектакъл ще гостува в  Пазарджик, в зала „Маестро Георги Атанасов” от 18:30 ч.  А на 24 юни, от 19.00 часа зрителите в Стара Загора ще могат да му се насладят на сцената на Операта.

Вълнуващата история за любовта между младия Петер и дъщерята на царя на Неапол Магелона е вдъхновила немския романтичен поет Лудвиг Тик в края на 18 век. Емоциите на младежите, премеждията, през които преминават, и щастливият край на историята, са провокирали Брамс да създаде музиката на единствения си песенен цикъл „Хубавата Магелона“.

Прекрасното съчетание на поезия и музика омагьосва слушателите и до днес, а благодарение на великолепния актьор Калин Врачански, българската публика ще може да се наслади на тази романтична история и на родния си език.

Баритонът Матиас Гьорне, с топлия си, кадифен тембър и неповторимата си способност да вае фрази в перфектно легато, и виртуозната пианистка Мария Принц работят заедно по редица проекти и са достигнали впечатляваща симбиоза. Те се представиха пред българската публика през миналия сезон с паметното изпълнение на вокалния цикъл „Зимен път“ от Шуберт.

Advertisement

На 21 юни в зала България слушателите  ще се насладят на песните от вокалния цикъл „Хубавата Магелона“ на Брамс, които предават романтичната представа за любовта, в изпълнение на зведездния екип Гьорне, Принц, Врачански!

Билети за концерта са достъпни на касата на зала България и онлайн на сайта на Софийска филхармония.

Continue Reading
Advertisement