Connect with us

Музика

Мат Тери е новият победител в британското издание на X Factor!

Avatar

Публикувано

на

Matt Terry

Мат Тери е новият победител в шоуто X Factor 2016 като финалът се състоя в неделя вечерта (11.12.) пред 10 хиляди души в Уембли Арена и няколко милиона телевизионни зрители.

Тринадесетият сезон на най-обсъжданато телевизионно шоу във Великобритания завърши с феноменално изпълнение на Мат Тери, който представи „сингъла на победителя“ – ‘When Christmas Comes Around’. Песента е специално написана от Ед Шийрън за победителя от 13-ия сезон на X Factor 2016.

Песента „When Christmas Comes” е налична за даунлоад и стрийминг във всички дигитални платформи. Приходите от продажбата на сингъла ще отидат по сметките на благотворителните организации в подкрепа на деца „Together For Short Lives“ и „Shooting Star Chase“.

Авторът на песента, Ед Шийрън, е сред най-успешните британски изпълнители и композитори с над 11 милиона продадени копия (албуми и сингли), 4 Британски музикални награди „Брит“ и 2 награди „Грами“.

Мат Тери спечели зрителския вот след като представи песента на Джес Глин – „Take Me Home“, направи фантастичен дует с ментора си Никол Шерцингер с класиката на Принс – ‘Purple Rain’ и вдигна на крака публиката в Уембли Арена с интерпретацията на хита на Сам Смит – „Writing’s On The Wall“.

Advertisement

След победата Мат Тери сподели: „Не мога да повярвам, че наистина спечелих. Това е всичко, което искам и много благодаря на всеки, който ми помогна да стигна до тук. Специални благодарности на Никол, която повярва в мен още от първия момент“.

С автор Ед Шийрън и с изпълнител като Мат Тери, сингълът ‘When Christmas Comes Around’ има всички шансове да се превърне в една от най-успешните съвременни коледни песни. Компанията SyCo/Sony Music ще дари всички приходи от продажбите (даунлоад и стрийминг) на сингъла във Великобритания и Ирландия на организациите „Together For Short Lives“ и „Shooting Star Chase“.

Continue Reading
Advertisement