Connect with us

Кино

Международен филмов фестивал Бургас 2017 предстои

Avatar

Публикувано

на

cover

За втора поредна година Бургас става домакин на Международния филмов фестивал, фокусиран върху киното от Черноморския регион. В програмата са включени над 30 заглавия, които ще бъдат излъчени на познатите локации – открита сцена “Охлюва” и КЦ „Морско казино“. Сред отличените филми са “Гнездото на гургулицата” на Тарас Ткаченко, “Кайсиеви градини” на Пурия Хейдари Урех, “Блокът на младоженците” на Илкер Савашкурт, “Христо” на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, документалните “От моя гледна точка” на режисьора Павел Кузуйок, “Първият меридиан на виното” на Нана Джорджадзе, “Окото на минотавъра” на Борислав Колев, “Пустиняци” на Цветан Драгнев, “Абсент” на Матю Мишори, „Пощальонът“ на Тонислав Христов, както и късометражните “Лимбо” на Констандина Кодзамани , “Три стъпала” на Сосо Блиадзе и много други.

programa

Международното жури в състав Андреа де Сика – Италия, Патрик Шиха – Австрия, Андре Маркес – Португалия, Тодор Димитров – България, Джеки Стоев – България и Анна Горанова – България ще определи победителите в конкурсната програма за игрално и документално кино.

Някои от режисьорите лично ще представят своите филми в Бургас.

Ще има съпътстващи събития, като изложба на автентични филмови плакати на РИМ Шумен, представяне на книгата “А дано, дано, дано…” на Джони Пенков и Джеки Стоев, която ще се случи на о-в “Света Анастасия”.

Повече информация за фестивала можете да откриете www.burgasfilmfest.com.

Advertisement

Официалното откриване на събитието ще бъде на 22 юли, 21 ч. на открита сцена “Охлюва”.

Continue Reading
Advertisement