Connect with us

Музика

Мирей Матийо ще изнесе първи концерт в София на 10 април!

Avatar

Публикувано

на

Mireille Photo 1

снимка:ПР

Билетите са вече в продажба

Легендата на френската музика Мирей Матийо ще зарадва хилядите си фенове в България с невероятно шоу в Зала 1 на НДК през април следващата година. Организацията на концерта в България е поета от компанията BLUEPLAN в партньорство с комуникационната агенция KEY Events & Communication. Продажбата на билети се осъществява ексклузивно в касите и партньорската мрежа на Eventim.bg, а към момента 1/3 от билетите са вече продадени.

„Концертът на Мирей Матийо явно е чакан от доста фенове на музиката ѝ у нас, защото забелязваме усилено търсене на билети. Бързаме да успокоим всички заинтересовани, че АРТ БГ, чието име беше замесено като организатор на този концерт у нас, е само компания, наета да промотира концерта. След като научихме за техните проблеми, веднага прехвърлихме тази дейност към една от големите агенции в страната и това е всичко, което можем да кажем по темата. Договорът, който имаме с артиста, ни задължава да платим предварително хонорара, което вече е направено. Нямаме съмнения, че ни очаква едно впечатляващо шоу с гранд дамата на френската музика.“, заяви Иван Георгиев, управител на BLUEPLAN.

“Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.  Въпреки че често е сравнявана с Едит Пиаф, пътят ѝ е напълно различен. От началото на кариерата си през 1965-а Мирей Матийо не е преставала да твори и да дарява почитателите си с широката си усмивка. “Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам”, споделя звездата. Обичана е еднакво както от обикновените хора, така и от политическите лидери и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. “На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир”, разказва за нея мениджърът ѝ Джони Старк и добавя: “Такава е Мирей – сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича”.

През 2018-а, след 13 години затишие, Мирей Матийо издава актуалния си албум “Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика. „Mes Classiques“ („Моите класики“) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински. В „Mes Classiques“ влизат творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега. През 1998-а е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement