Connect with us

Култура

Мистериозната и изкусителна „Вила в Сицилия“ от Розана Лей

Avatar

Публикувано

на

Прекрасен роман, съчетаващ в едно мистерия, приключения, романтика и дори самопомощ – Лей се е справила блестящо!

Cosmopolitan UK

Дългите августовски дни събуждат желание за пътешествия, море, вкусна храна и пищни истории. Всичко това читателите ще открият в романа „Вила в Сицилия“ от Розана Лей.

Книгите на Розана Лей са вдъхновени от различни места и култури, но винаги включват силни, независими женски образи от настоящето и гласове от миналото, в чиито истории са вплетени емоции, романтика и мистерия.

Разказана през гледните точки на три жени от различни поколения, „Вила в Сицилия“ е завладяващ роман за загубена любов и родови тайни, епично пътешествие в търсене на себе си, роман за  значението на дома и семейството.

Тес скоро ще навърши четиридесет и монотонният й живот в британската провинция я задушава. Един ден получава неочаквано писмо с известието, че наследява старинна вила в слънчева Сицилия от непознат.

Advertisement

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]RosanaLey[/media-credit]

Прекрасното италианско градче я приветства с идиличния си начин на живот и тя се предава на притегателната му сила. Потопена в емоционалния си нов свят, Тес тръгва по следите на една тайна, която е част от миналото на майка й, още от времето на Втората световна война. Романтика и мистерия разкриват пред нея изненадваща истина за любовта, която не само ще даде така жадуваните отговори на Тес, но и ще й помогне да спаси собствената си объркана дъщеря тийнейджърка.

„Вила в Сицилия“ ще допадне на почитателите на „Парижкият апартамент“, а красивите описания на сицилианското крайбрежие и вплетените в сюжета рецепти от местната кухня я превръщат в прекрасно четиво, което събужда копнеж за непознати места и усещания.

Изненадващо наследство. Три жени, които търсят отговори.

Дали вила „Сирена“ ще ги събере, или отчужди?

Advertisement
Continue Reading
Advertisement