Connect with us

Музика

Митко Петров и DIA – с първи дует

Avatar

Публикувано

на

Mitko Petrov DIA 21

Двама от най-успешните млади свободни музикални артисти в България – Митко Петров и DIA се обединяват в първи дует!

Резултатът е нестандартното поп парче #21, което съчетава хитово звучене с необичайна структура, остроумни лирики, фолклорен припев и смислени послания.

Идеята за съвместната им песен се ражда след няколко предишни концертни колаборации. Свързва ги фактът, че са млади, самопродуцират се и сами пишат голяма част от музиката си. А общата посока е смесването на нови жанрове с фолклор (първите песни на DIA Veno Neveno и EGEYA и последното парче на Митко „Излез“).

#21 е посветено на живота на 21-годишните хора в 21-и век. Ражда се, когато Митко навършва 21 години – „Само за една вечер седнах и описах как се чувствам в това време, в което „всеки бърза напред, а всъщност тръгва назад” и „всичко ни е наред когато няма нищо в ред”“ – спомня си той.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Mitko Petrov DIA #21_1[/media-credit]

Текстът поставя въпросите и доколко младите хора са свободни да обичат, творят и работят без да им се налагат рамки. Именно любовта е мотивът, с който се включва авторският фолклорен припев на DIA. „Вдъхнових се от старите народни любовни песни, в които са показани чувствата в най-чистия им вид. Например изразът „лудо-младо“ съдържа енергията и кипежа на живота и младостта, стремежа да бъдеш различен!“ споделя DIA.

Advertisement

В крак с новото време е и специфичната структура на #21 – извън класическата песенна форма – с постоянно развитие и без инструментални паузи.

Искахме да разкажем история, която изисква внимателно и многократно слушане – за консуматорското общество, бързата информация, стреса пред многобройните избори“ – уточняват Митко и DIA.

#21 вече има и видеоклип в тон с посланията в парчето. Режисьорът Николай Гарабедян създава красиви визуални метафори, които въздействащо допълват конфликтите в текста. Поотделно в градска среда, на морския бряг и високо в планината, Митко Петров и DIA започват и завършват парчето в студио, където и пеят заедно.

#21 е тук:

Advertisement

 

DIA е на https://www.facebook.com/DiaBulgaria/

Митко Петров е на https://www.facebook.com/mitkopetrov.music/

Continue Reading
Advertisement