Connect with us

Събития

Младежки театър „Николай Бинев” стартира сезона

Avatar

Публикувано

на

Momo 1

снимка: PR

Младежки театър „Николай Бинев” започва новия театрален сезон с гостуване в Пловдив на 19-ят Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”. Под тепетата ще се играят два спектакъла.

На 19 и 20 септември от 19:30ч. на Камерна зала в Драматичен театър Пловдив ще бъде представена постановката „Семеен албум”, чийто автор и режисьор е Малин Кръстев. Спектакълът спечели на автора Аскеер за съвременна българска драматургия, а на Герасим Георгиев- Геро Аскеер за главна мъжка роля.

На 21 септември от 19 ч. в Дом на културата „Борис Христов” пловдивчани и гости на града могат да гледат хитовата пиеса „Кухнята” на британския драматург Арнълд Уескър по режисура на Владимир Люцканов.

Гастролът на Младежки театър „Николай Бинев” през септември ще завърши с участие на международния куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро”.  На 25 септември тазгодишният лауреат в категория „Авторска музика” на наградите „Икар” – „МОМО” ще гостува на Старозагорска сцена.

Advertisement

Постановка по едноименния роман на Михаел Енде „МОМО” е дело на режисьорката Веселка Кунчева и сценографката Мариета Голомехова, които работят в тандем през последните няколко години.

Цялата програма на фестивала „Сцена на кръстопът“ можете да видите на сайта на събитието.

Повече информация за МКТФ „Пиеро” можете да откриете на сайта на събитието.

Програмата на Младежки театър „Николай Бинев” за септември можете да видите на сайта на театъра.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement