Connect with us

Lifestyle

Млади и свързани … ОТКРИЙТЕ JOON!

Avatar

Публикувано

на

Joon

Air France представя новата си авиокомпания Joon.  Тази есен, тя ще започне да извършва полети на средни разстояния от Париж-Шарл де Гол, а през лятото на 2018 г. и на дълги разстояния

Joon е специално насоченa към младите работещи клиенти, поколението (18-35 годишни), чийто начин на живот се върти около дигиталните технологии. Тази нова марка е изцяло проектирана да отговори на техните изисквания и стремежи.

Joon няма да бъде нискотарифна авиокомпания, тъй като ще предлага оригинални продукти и услуги, които са отражение на тези на Air France.

Joon е начин на живот и състояние на ума. Кратко, енергично и интернационално, името Joon е предназначено и адресирано към световната аудитория.

Визуалната му идентичност се основава на електрически син цвят, символизиращ както динамичното отношение на авиокомпанията, така и небето, пространството и пътуването. Униформата на екипажа на Joon ще бъде вдъхновена от новите модни тенденции, удобни и елегантни.

Advertisement

„Започнахме със сегмента на целевите си клиенти на новото хилядолетие, за да създадем този нов бранд, който означава нещо за тях. Нашият бриф бе кратък и прост: да намерим име, което да илюстрира позитивното състояние на ума. Това поколение ни вдъхнови много: епикурейско и свързано, те са опортюнистични в положителния смисъл на думата, тъй като знаят как да се насладят на всеки момент и търсят качествени преживявания, които искат да споделят с другите. Joon е бранд, който носи тези ценности “ – каза Каролайн Фонтен, вицепрезидент в Air France.

„С Joon създадохме млад бранд, който ще даде на групата нов тласък. Проектиран за нашите клиенти на новото хилядолетие, той ще предлага много повече от само полет и цена, ще предложи глобално преживяване от пътуването. През септември, ще предоставим допълнителна информация, с повече подробности за съдържанието, продуктите, услугите, дестинациите и цените! “ – каза Доминик Дюк, изпълнителен  вицепрезидент Brand§Communications в Air France.

Реализиране на стратегичския проект Trust Together

В портфолиото на групата Air France-KLM, Joon е допълнителната по-малка сестра на Air France, която също ще вдъхнови клиентите си да пътуват с по-възрастните си братя и сестри.

Тази нова авиокомпания ще бъде управлявана от Жан-Мишел Матю, главен изпълнителен директор на Joon, и който ще се присъедини към Изпълнителния комитет на Air France.

„Създаването на нова авиокомпания е исторически момент в много отношения. Joon е още една стъпка в разгръщането на стратегическия проект Trust Together. Създаването ѝ ще подобри рентабилността на Air France Group, което ще позволи да се намалят разходите и да се осигури устойчивост на бизнес модела. Жан-Мишел Матю, който от самото начало е участвал в създаването на тази нова авиокомпания, днес става главен изпълнителен директор. С всички екипи от групата ние съсредоточаваме енергията си върху успешното стартиране на Joon „, каза Франк Тернер, главен изпълнителен директор на Air France.

Жан-Мишел Матю е назначен за главен изпълнителен директор на Joon.

Advertisement

48-годишният Жан-Мишел Матю е прекарал голяма част от кариерата си в Air France и групата Air France-KLM, особено в секторите: мрежи, управление на приходите, дигитални услуги и връзки с клиентите.

Бивш асистент-изследовател в Калифорнийския университет в Бъркли, завършил е френската Национална академия по статистика и администрация.

Continue Reading
Advertisement