Connect with us

Lifestyle

Мобилните принтери Brother – хит сред студията за татуировки по света

Avatar

Публикувано

на

PJ 7 Series Field Sales 24

снимка: PR

Мобилната серия термo-директни принтери на специалиста в технологиите за печат Brother се превърна в хит на един любопитен нов вертикален пазар – индустрията за татуировки.

Татуистите се снабдяват с принтери Brother от серията PJ и ги използват, за да отпечатат техните дизайни на татуировки на специална термо хартия за ваденки. Прецизните разпечатки след това се пренасят директно върху кожата, след което може да започне творческия процес по нанасяне на мастилото.

Индустрията за татуировки в САЩ беше първата, която прегърна технологията, използвана в мобилните термо-директни принтери Brother от серията PJ-600. Термо-директният печат с висока резолюция осигурява сложните детайли, нужни на татуистите да създават техните комплексни, цветни и изпипани дизайни, при което разпечатките с резолюция 300 DPI се пренасят върху кожата и формират отправната точка за начало на работата с мастилото.

Компактният, портативен дизайн на серията PJ на Brother’s PJ превръща тези машини в удобен инструмент за татуистите, които практикуват по време на турнета и конференции. Така мобилните термо-директни принтери Brother оставиха следа в тази индустрия, която се разпространи от САЩ до студията за татуировки в Европа и де факто се превърнаха в част от оборудването на тези студия.

Advertisement

Най-новата серия PJ-700 на Brother допълнително ще укрепи позициите на японската компания на този нов вертикален пазар. PJ-700 включва шест елегантни устройства в черно и синьо, които отговарят перфектно на нуждите на татуистите за прецизен печат, благодарение на резолюцията от 300D DPI. Обозначенията на моделите са: PJ-722, PJ-723, PJ-762, PJ-763, PJ-763MFI и най-добрият в серията PJ-773. Всички те включват вградена презареждаща се литиево-йонна батерия с напрежение 11.1V. Всички модели са леки с тегло около 610 г с батерията и заемат малко място със своите размери от 255(Ш) x 55(Д) x 30(В) мм. Моделите от серията PJ-700 поддържат печат от смарт устройства посредством приложения и технологии като: Apple AirPrint, Google Cloud Print, Brother iPrint&Scan и Android Print Plug in.

Върховият модел в серията, PJ-773, е сертифициран от Mopria Alliance, чиято цел е да осигури опростен безжичен печат от смартфони, таблети и други мобилни устройства. Възможността за технически напредналите татуисти да отпечатват своите дизайни от iPad по време на събития демонстрира гъвкавостта на серията PJ-700 на Brother.

Ива Тотева, Мениджър продажби и маркетинг в Brother България, каза: „Като специалист в принтирането ние сме изключително развълнувани да видим колко мултифункционални могат да бъдат нашите продукти. Индустрията за татуировки е неочакван вертикален пазар, но продажбите вече показват, че сме оставили трайна следа сред творците на татуировки и в Щатите, и в Европа. Пускането на гамата мобилни термо-директни принтери PJ-700 ще затвърди нашето присъствие в тази индустрия в още по-голяма степен.”

Цените на моделите PJ-700 започват от 1054,80 лв. с ДДС, като най-добрият модел PJ-773  струва 1546,80 лв. с ДДС.

Advertisement

Татуистът Пол Табът, бивш графичен дизайнер и музикант, който е бил студент по изящни изкуства, работи в студиото Modern Electric Tattoo в Бирмингам, Великобритания и татуира своите дизайни върху фенове по време на събирания в Европа и Щатите.

„Тази машина напълно измести границите на моето изкуство и моята работа,” каза Пол, който е отворил своето студио преди шест години. „Детайлите, които дава термо-директната печатаща технология на Brother, са впечатляващи, с пресъздаване на сложните елементи до последната точка и точност, която впечатлява клиентите и колегите в индустрията.”

„Не ми се налага да правя компромис с нито една част от дизайна на своя компютър, мислейки си, че той просто няма да се получи по време на процеса на пренасяне. Това устройство облекчи работата и бизнеса ми. Мога да правя повече татуировки в студиото, понеже имам бърз, надежден и безпроблемен термо печат върху трансферната медия, така че мога да премина директно към нанасянето на мастилото.“

„Този продукт е част от бъдещето на индустрията и може да промени начина, по който правим татуировки. Това е крайъгълен камък в историята на татуирането, който е толкова значим, колкото старта на използването на игли за еднократна употреба. Той трябва де факто да е част от комплекта инструменти на всяко модерно студио за татуировки, това е иновативен продукт за индустрията, който същевременно е ценово ефективен и хиляди пъти по-добър от досегашните решения.“, добави той.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement