Connect with us

Събития

„Мтел атлетика за младежи“ продължава и през 2016-а

Avatar

Публикувано

на

mtel

Второто издание на популярния проект за подрастващи „Мтел атлетика за младежи“ стартира през януари и ще продължи до края на 2016-а година. Чрез него Българската федерация по лека атлетика съвместно с генералния спонсор на програмата Мтел ще предоставят възможност на ученици от цяла България да участват в редица състезания и демонстрации по лека атлетика. Това обявиха официално президентът на Българската федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и директорът „Корпоративни комуникации“ в Мтел Илияна Захариева по време на награждаването на най-добрите лекоатлети за изминалата година.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Athletics - Athlete of the Year for 2015 - 01/02/2016[/media-credit]

„Ние в Мтел сме много радостни, че помогнахме за реализирането на такава мащабна програма. В първото издание на „Мтел атлетика за младежи“ се включиха над 4000 деца от цялата страна. Чрез програмата те направиха първите си стъпки в леката атлетика и вярваме, че благодарение на този проект ще открием новите таланти – деца, които да продължат по пътя на Габриела Петрова и да достигнат до върховете на този олимпийски спорт“, заяви Илияна Захариева.

„Мтел атлетика за младежи“ бе създадена от БФЛА и Мтел в началото на 2015 година и за няколко месеца (от края на април до октомври) се утвърди като една от най-популярните спортни програми сред подрастващото поколение в България. През нея преминаха над 4000 млади атлети от всички региони на страната. В рамките на инициативата беше реализиран и летен тренировъчен лагер в Банско.

Календарът на програмата през 2016 година започна още от януари с демонстрации в редица училища из страната. През април ще стартира и първото състезание по лека атлетика в София. До края на октомври се предвижда да се организират общо 12 такива състезания из цяла България. За първи път тази година ще се проведе и Лятна атлетическа академия, където ще тренират най-големите таланти от програмата. Очаква се в програмата да вземат участие над 10 000 деца от 20 града.

Advertisement

Като част от церемонията за Атлет на годината Илияна Захариева връчи и смарт устройства на избраната за Атлет на годината Габриела Петрова и нейния треньор Атанас Атанасов за страхотното представяне на състезателката през годината. Тя направи изключителен сезон, в който спечели сребърен медал от европейското първенство в зала в Прага, а на световното първенство на открито в Пекин зае четвърто място. Мтел подари смартфони и на най-добрия млад атлет за 2015 година Лиляна Георгиева, както и на най-добрите момче (Александър Димитров) и момиче (Вивиян Кръстева) от първото издание на „Мтел атлетика за младежи“. Церемонията за награждаването на Атлет на годината се организира от списание „Атлетика“ за 17-та поредна година.

 

Continue Reading
Advertisement