Connect with us

Общество

МУЗЕЯТ БЕЗ ИМЕНА се завръща до 7-ми октомври

Avatar

Публикувано

на

finlandia october0083

Изоставената сграда на театър La Strada се превърна в сцена на втория Museum of Less Ordinary, като на откриването му тази събота имаше повече от 700 посетители.

Предизвикателството в него е да чуеш по-ясно вътрешния си глас, когато между теб и произведението не застават предварителни нагласи и предразсъдъци. Затова името на автора липсва, водещо е личното усещане, което експозицията създава.

Музеят, който ще бъде отворен до 07.10. включително, е осезаемо променен и предлага интерпретации на героите в кампанията на Finlandia, 1000 Years of Less Ordinary Wisdom. Посетителят се потапя в цялостно сетивно изживяване, а не концентрира вниманието си само върху едно от сетивата. Експонатите представляват интерактивни инсталации, създадени специално за музея без имена и “кутиите“, в които са разположени, вместо да ги скриват, засилват тяхното въздействие.

Проектът поставя акцент върху личното изживяване, смелостта да се вслушаме в него и да го споделим, защото комфортът да харесваме утвърдени имена и установени модели ни превръща в последователи.

Museum of Less Ordinary продължава да работи със студио Комплект, които избраха авторите и за първия музей на Славянска 29 през август. Куратори са на редица изложби и събития по програма “Култура” на Столична община, познаваме ги от One Design Week, списанията Light и Едно. Дизайнът на кутиите и в първия, и във втория Less Ordinary Museum са идея и изпълнение на архитект Иван Тошков Иванов.

Advertisement

Комплект работят заедно с него по интерактивните инсталации в музея без имена като част от кампанията на водка Finlandia, 1000 Years of Less Ordinary Wisdom. Всеки посетител може да се наслади и на един less ordinary коктейл от Finlandia.

MUSEUM OF LESS ORDINARY Е ДО 07.10 НА ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ 4.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]finlandia_october0001[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]finlandia_october0068[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]finlandia_october0109[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]finlandia_october0132[/media-credit]

МОЖЕШ ДА ГО ПОСЕТИШ МЕЖДУ 17:00 И 22:00 ЧАСА.

Continue Reading
Advertisement