Connect with us

Музика

Музиката на Стинг, „Бийтълс“ и Синатра ще звучи с гласа на Васил Петров и в Бургас

Avatar

Публикувано

на

Vassil Petrov

снимка: ПР

Концертът е част от турнето „Symphony way” с Врачанска филхармония

„SYMPHONY WAY“ е името на новия проект на известния ни певец, Васил Петров, които представя класически песни от различни жанрове и откъси от мюзикъли и световни хитове.

На 23 Юли от 21:00г. в Летен театър Бургас вечните класики ще бъдат разказани с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония и с изящната фраза и кадифен глас на Васил Петров, който ще претвори хитовете на Бийтълс, Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други автори.

„Още преди време когато започнах да концертирам с такъв голям симфоничен оркестър си мислех, че трябва да се възползвам от неговите възможности и да включвам в програмите си колкото е възможно повече и по различни стилове и жанрове, затова и тази програма не прави изключение. Ще представя доста обновена симфонична програма. Имам предвид част от песните от моя репертоар аранжирани за симфоничен оркестър плюс нови неща в реперотара ми включващи заглавия като Michelle, Yesterday, Something на Бийтълс, Fragile на Стинг, Smile на Чарли Чаплин и други изненади.“– споделя Васил Петров

Advertisement

На сцената заедно с него ще са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта ще е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Бургазлии ще могат да се насладят на емблематичната песен на Франк Синатра „My Way“ и още незабравими творби на Чарли Чаплин, Стинг, Бийтълс, Гершуин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други част от програмата на концерта.

Билети от билетен център „ЧАСОВНИКА” /пред хотел България/ и он лайн в мрежата на Ивентим.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement