Connect with us

Музика

Мъртвите отново затанцуваха: DIONYSUS!

Avatar

Публикувано

на

DCD

снимка: ПР

Dead Can Dance се завръщат с нов албум, посветен изцяло на Дионис, богът на плодородието и виното, който излиза на 2 ноември 2018 г. през PIAS Recordings.

Албумът е разделен на 7 движения, които включват редица фолклорни инструменти, вокали, природни звуци като птичи пой и дори кошери, всеки  от които представя различен поглед към божествения мит. В основата си митът е ключът към разбирането на най-новия опус на Dead Can Dance.

Върху корицата на албума е изобразена цветна маска, изработена и декорирана с традиционната техника за украса с мъниста на племето Хуичол в Мексико, което се разминава с стилистиката на предишните албуми, тъй като повечето от тях са по-тъмни цветови палитри, но определено ни допада.

В седемте движения на албума Брандън Пери е инкорпорирал впечатляваща колекция от екзотични музикални инструменти – включително гъдулка, балалайка , духови инструменти като фюжърите и ацтеките, перкусии… и какво ли още не, докато извънземните вокали на Лиза Джерард участват в 4 от седемте движения на албума. Всяка от частите е описана в детайл на официалния уебсайт на дуото.

Advertisement

Пери и Джерард започват турнето си през май месец във Франция, а ние ще ги посрещнем тържествено за подобаващо закриване на турнето на 30 юли 2019 под откритото небе на Античен Театър Пловдив.

Албумът е достъпен на винил и CD и може да бъде поръчан от тук: https://www.musicglue.com/deadcandance?fbclid=IwAR2Ax1n7VyIRguBOGtlcyML0Udqf3LImTchOAp-xmOb5wVc0IvA20iv5Dok

Билети за концерта у нас ще намерите в мрежата на  Ticketportal.bg, бензиностанции OMV в цялата страна, билетен център НДК и книжарници  Booktrading.

Онлайн билети директно от: http://bit.ly/DeadCanDanceBG

Препоръчва се предварително закупуване на билети, тъй като количеството вече е ограничено.

Advertisement

Събитието следете тук:  https://www.facebook.com/events/269103333726258/