Connect with us

Lifestyle

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Avatar

Публикувано

на

DSC 8180

Темата за предпазния колан е вдъхновена от социално-отговорната инициатива VIVE на Renault България. VIVE е моден аксесоар за предпазния колан, целящ поставянето му от повече шофьори. Детският дизайн, победител в тази категория, ще бъде произведен и ще се разпространява в лимитирана серия.

Партньори на Renault България бяха Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София и екипът на филма “Лили Рибката”.

DSC 8144Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов изрази възхищението си от това, че децата не само познават животинските видове, населяващи джунглата, но изобразяват присъствието на електромобилите в тази среда не като заплаха, а в помощ за животните.

Според Галя Георгиева, член на журито от МОН, подобни инициативи са изключително полезни, тъй като децата възприемат важни знания по ключови житейски проблеми, участвайки в творчески процес в екип.

Програмата в България е част от глобалната инициатива на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала  над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. По този начин Renault прави своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

Победителите получиха наградите си от Любка Алипиева, главен експерт в МОН, Мартина Христова, маркетинг директор в Renault България и Росица Любенова, административен директор на Зоологическа градина – София. Официалните представители зарадваха децата с високотехнологични и творчески награди – конзола за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила,  смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои възпитаници, спечелиха графични таблети.

Advertisement

В началото на годината изложба с рисунки от предишното издание на конкурса гостува на 20 училища. Пътуващата експозиция вдъхнови над 2000 деца из цялата страна.

Победителите

.Първа възрастова група I – II клас

I място : Благилия Димитрова и Сиана Недева, СУ Христо Ботев, гр. Русе

DSC 8274

II място: Неда Андонова и Мая Колева, 126 ОУ “П. Ю.Тодоров”, гр. София

Advertisement

DSC 8241

III място: Владимир Шопов и Кристиян Матрачки, 8 СУ “Арсени Костенцев”, гр. Благоевград

DSC 8230

Втора възрастова група III – V клас

I място: Никол Богатинова и Габриела Димитрова, 126 ОУ “П. Ю.Тодоров”, гр. София

DSC 8323
II място: Денислав Колев и Кристиан Георгиев, СУ “Св. Климент Охридски”,

гр. Ямбол

DSC 8302

III място: Павел Павлов и Валентин Николов, ОУ “Хаджи Димитър”,  гр. София

Advertisement

DSC 8283

Училища, наградени за най-активно участие в конкурса:

126 ОУ “П. Ю. Тодоров”, гр. София

СУ “Арсени Костенцев”, гр. Благоевград

СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ямбол

Учители, спечелили графични таблети:

Advertisement

Ариса Попечкина, ОУ „Гео Милев“, гр. Пловдив

Румяна Лазарова, ОУ „Иван Вазов“, гр. Русе

Веселина Чавдарова, ОУ „Иван Вазов“, гр. Свиленград

Continue Reading
Advertisement