Connect with us

Общество

Над 1500 души се включиха в похода на Avon срещу рака на гърдата

Avatar

Публикувано

на

Обединени от желанието да покажат подкрепа, над 1500 души взеха участие в похода на Avon срещу рака на гърдата. Той се проведе на 4 юни в София като част от кампания „От любов към живота”, която вече 15 години се бори със страшното заболяване. Посланици и приятели на каузата, смелите сървайвъри от Фондация „Една от 8“ и всички съпричастни към благородната инициатива извървяха пътя от Южния парк до НДК в знак на подкрепа и дадоха символична прегръдка на засегнатите от болестта жени. Заедно те подпомогнаха основната цел на кампанията през 2016 година – набирането на средства за психологическа, информационна и практическа подкрепа за жени с рак на гърдата.

„Походът е най-емоционалното и споделено събитие, което ние в Avon организираме. Тази година нашата обща прегръдка ще покаже подкрепата ни за над 46 000 жени с рак в България. Ще вдъхне надежда! Понякога това означава много повече от финансова подкрепа. А ние можем да дадем и двете!“, каза Елизавета Коробченко – управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора. „Avon е Компанията за жени, затова вече 130 години се стараем да бъдем до дамите не само когато слагат сутрешното си червило, но и когато са изправени пред плашещи предизвикателства. И заедно ги преодоляваме!“ – допълни тя.

В похода се включиха и едни от най-изявените артисти, певци и обществени личности у нас. Мария Гроздева, Алекс Сърчаджиева, Симона Пейчева, Юлияна Дончева, Ники Илиев и Саня Борисова са само малка част от звездите, които отново застанаха рамо до рамо в кампанията „От любов към живота“, за да извървят още крачки в битката срещу коварната болест. Специални гости на емоционалното събитие бяха и националният омбудсман Мая Манолова и Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет.

„Днес съм тук, защото искам да дам надежда! Искам да дам кураж и да покажа, че няма място за отчаяние! Не трябва да позволяваме на болестта да обсеби нашия живот“, сподели г-жа Мая Манолова от сцената на събитието, след което се обърна и към жените с рак на гърдата с емоционалния призив – „Моля ви, не се предавайте! Длъжни сте да победите рака! След като аз го правя, значи може всяка от вас!“

На сцената на събитието се качиха и смелите дами от Фондация „Една от 8“, които споделиха силно емоционални и вдъхновяващи истории и разказаха за общия проект на Avon и фондацията – „Бъди до мен“. През 2016 г. козметичната компания продължава да набира средства за психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, за практическа подкрепа и профилактични прегледи.

Advertisement

Голяма част от присъстващите на похода подкрепиха програмата „Бъди до мен“ чрез покупка на благотворителния шал „От любов към живота”, който Avon пусна специално за българския пазар. Той е в синхрон с концепцията на тазгодишното издание на кампанията – „Прегърни ме! От любов към живота!“ и допълва портфолиото от розовата серия на компанията, предлагано целогодишно в брошурите на Avon. 100% от печалбата от всеки продаден артикул се заделят в помощ на жените с рак на гърдата в България.

Традиционно, походът срещу рака на гърдата на Avon зарадва присъстващите с много настроение, песни, танци и игри. На сцената се качиха Орлин Павлов, Алекс Линарес и бенд музиканти от Мango Duende и танцьорите от Lindy Hop, които се включиха безвъзмездно в кампанията в знак на подкрепа. За доброто настроение на децата се погрижиха партньорите на инициативата Kindyroo, а за финал всички присъстващи реализираха най-голямата прегръдка в знак на съпричастност и подкрепа!

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]07_Bul_Vitosha_v_rozovo_small[/media-credit]

През 2016 г. кампанията заложи на най-милия и емоционален жест – прегръдката, символ на грижата за жените, борещи се с рака на гърдата. Посланици на благотворителната кауза станаха трима от най-обичаните български артисти – Орлин Павлов, Асен Блатечки и Калин Вельов, които излязоха по софийските улици и се опитаха да прегърнат колкото се може повече жени, за да засвидетелстват своята подкрепа и да върнат самочувствието на жените в битката им с рака на гърдата.

За 15 години кампанията „От любов към живота” е дарила 1 500 000лв., близо 30 000 безплатни прегледа в цялата страна, както и апаратура за ранна диагностика на рака на гърдата. С последното дарение от 100 000 лв. предстои да бъде осигурена помощ и подкрепа на жени с рак на гърдата в страната и да се реализират профилактични прегледи. Именно така Avon успява реално да осъществи своята мисия – да вдъхне кураж на хиляди български жени.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]03_Elizaveta_Korobchenko_&_Edna_ot_8_small[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement