Connect with us

Култура

Над 300 магьосници в центъра на София по време на премиерата на „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа”

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

С актьора от „Скъпи наследници” Юлиян Петров, Венсан Петров от Quick Hands и Елизабет Якимова от балет „Арабеск” столичният клуб „Терминал 1” се превърна в истинска Къща за купони!

Ако не сте чували за Къщата за купони на здрачниците, най-вероятно сте сред малцината магьосници, които снощи не са успели да се включат в общото събрание на знайни и незнайни вълшебници, провело се малко след 19:30 ч. в столичния клуб „Терминал 1”.

Над 300 души станаха част от премиерата на „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” – дългоочакваното продължение на един от най-добрите дебюти за миналата година „Софийски магьосници” от младия автор Мартин Колев.

Кратък войсоувър с молба да се изключат всички магически устройства даде старт на светлинното шоу на маг Венсан Петров от магичното общество Quick Hands Project, който изненада публиката с истинска магия и тайнствени знаци! Малко след това актьорът Юлиан Петров („Скъпи наследници”, „Каръци”) се превъплъти в ролята на младия Бриан, а образът на нощна София се материализира в лицето на една истинска самодива – вълшебната Елизабет Якимова от балет „Арабеск”.

Advertisement

Сред бурни аплодисменти на сцената Темз Арабаджиева и Христо Блажев призоваха и самия автор – Мартин Колев, който не успя да скрие вълнението си. Каква е разликата между софийските и другите магьосници от страната и как би рекламирал в „Магьосническо дело” книгата си – това бяха едни от въпросите, на които Мартин трябваше да отговори по време на съвсем небрежния разпит от магполицията в лицето на Темз Арабаджиева.

снимка: ПР

С българска музика от края на 90-те и началото на 2000-та година, както и с километрична опашка за автографи завърши най-дивото от години магьосническо парти, на което зорници и здрачници са били свидетели.

В „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” бродят караконджули, нестинарки танцуват върху жар, самодиви пеят, а един змей беснее над родната столица. В момент, в който здрачници и зорници усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват, вятърът довява пленителна самодивска песен…

Младият читак Бриян Тенев попада в окото на бурята – станал е герой, всички го познават, но се чувства по-безпомощен от всякога. Останал е без амулет след сблъсъка с демона на улица „Дъждовна”, Ванина и Свилен са изчезнали, а в сънищата му упорито се появява тайнствена врата, зад която съзира сянката на могъщ магьосник. Зад тази врата се крият всички отговори. Но дали Бриян знае правилните въпроси?

Advertisement
Continue Reading
Advertisement