Connect with us

Спорт

Над 800 младежи спортуваха и се движиха, заедно Михаела Маринова и Кристиян Костов в „Купата на Coca-Cola: Движи се“

Avatar

Публикувано

на

14 16 Years Players2

Този уикенд за първи път в историята на междуучилищните футболни турнири „Купата на Coca-Cola: Движи се!” 56 отбора от 71 училища се впуснаха в двудневна футболна битка за място на зоналния полуфинал за възрастова група 14-16 години. Шестнадесетте отбора победители в регионалната надпревара в София ще премерят отново сили на 11 юни 2016 г. в столицата. Над 800 подрастващи и техните семейства, приятели и близки спортуваха и се раздвижиха със забавните игри и състезания, организирани паралелно с футболните мачове. Младите поп изпълнители Михаела Маринова и Кристиян Костов също бяха на стадиона, за да се погрижат за доброто настроение на феновете. Освен състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, което се провежда вече втора година, запалянковците, дошли да подкрепят любимия си отбор, се включиха и в редица нови предизвикателства. Скоростна надпревара с тротинетки покачи адреналина на публиката и предложи забавни моменти на малки и големи, а „Веселата джага“ посрещна учениците и техните родители, заедно с Михаела и Кристиян, които също не пропуснаха да поиграят.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Mihaela Kristian Jaggi[/media-credit]

В тазгодишното издание на турнира за първи път са включени по-големи ученици на възраст от 14-16 години и отборите на: Националната търговско-банкова гимназия; ПМГ „Академик Иван Ценов“ – Враца; 130 СОУ „Стефан Караджа“; 47 СОУ „Христо Г. Данов“; СГСАГ „Христо Ботев“; СМГ „Паисий Хилендарски“; СОУ „Неофит Рилски“ – Долна Баня; СОУ „Христо Ботев“ – Враца; 170 СОУ „Васил Левски“ – Нови Искър; 101 СОУ „Бачо Киро“; 133 СОУ „А.С. Пушкин“; Ливанско училище „Джубран Халил Джубран“; 63 ОУ „Христо Ботев“; 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“; ЧСОУ „Дружба“ и 2 СОУ „Академик Емилиян Станев“ заслужено спечелиха място на финала в София. Младежите ще се борят за голямата награда на турнира – посещение на четвърт-финал от най-очакваното футболно събитие това лято UEFA Euro 2016 във Франция. За юбилейното издание на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще бъдат връчени и две специални награди за феърплей, а лично кметът на Столична община ще отличи избраните отбори от София.

Сред посланиците на инициативата тази година са двукратният параолимпийски шампион в дисциплината „Скок дължина“ Михаил Христов и музикалните звезди Лео, Михалела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов. В продължение на няколко месеца музикалните звезди ще мотивират подрастващите да се движат и да спортуват заедно със своите приятели и близки. Освен на стадиона, те ще предизвикват феновете на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в платформите Facebook и MySPARX. След София надпреварата продължава в още 7 региона в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора, в партньорство с местните общини. Отборите победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, а големият финал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ 2016 ще се проведе на 19 юни в София.

Вече 5 години междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement