Connect with us

Tехнологии

НАЙ-НОВИТЕ СМАРТФОНИ НА LG ПОЛУЧАВАТ СЕРТИФИКАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ В ИЗПОЛЗВАНЕТО ИМ ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ

Avatar

Публикувано

на

LG NIAP CERTIFITATION

LG Electronics (LG) обяви, че мобилните телефони G5 и V10 са отличени със сертификат от Националната агенция за информационно обслужване (NIAP) на правителството на САЩ за покриване на най-високите международните стандарти в областта на корпоративната и военна сигурност.

В оценката си за степента на сигурност NIAP прилага множество от най-високите международни критерии, както и специална система за валидиране (CCEVS) на стандартите. Сертификатът от NIAP е признат като престижен критерии за сигурност от правителствата на 25 други държави, сред които Канада, Франция, Германия, Индия, Япония, Южна Корея и Великобритания (www.commoncriteriaportal.org/ccra/members).

Флагманите на LG притежават устойчива GATE технология, която представлява подобрена платформа, работеща в мрежа и като приложение, позволяваща сигурен и напълно надежден достъп до корпоративни данни. Технологията GATE (Guarded Access to Enterprise) е разработена през 2013 година, за да осигури сигурност на корпоративно ниво. Основното й предимство е, че предоставя широко разнообразие от решения, като например анти-хакерски системи и системи за свързаност и управление на лични и служебни мобилни устройства. Многослоевите компоненти за сигурност на GATE помагат на потребителите ефективно да запазят целостта на софтуерните елементи без да правят компромис с качеството и едновременно с това да засилят защитата на системата и корпоративните си данни.

Освен това, LG G5 и LG V10 поддържат функцията „Android for Work” на Google, която допълнително подсилва възможностите на мрежата LG GATE. Системата предлага така нареченото „контейнерно решение“, което напълно разделя работните от личните приложения.

„Значението на по-високите нива на сигурност в бизнеса нараства неимоверно. Ние вярваме, че наличието на платформа за корпоративна сигурност е задължителна част от служебните мобилни устройства”, заяви Крис Ий, вицепрезидент и ръководител маркетинговите комуникации на LG Mobile Communications Company. „Този сертификат потвърждава, че смартфоните на LG са сред най-сигурните мобилни устройства, достъпни на пазара днес.”

Advertisement
Continue Reading
Advertisement