Connect with us

Gaming

Най-новите тенденции в гейминга този уикенд на Game Dev Summit 2017

Avatar

Публикувано

на

Game Dev Summit 2017

Бизнес конференцията – Game Dev Summit 2017, която се провежда в рамките на ON! Fest (24-25 юни, 2017, Интер Експо център), събира на едно място водещи компании, работещи в сферата на гейминга в България. Целта на двудневното събитие е да представи успешни действащи модели от България и чужбина, които могат да помогнат за развитието на гейм индустрията y нас, както и да запознае участниците с последните тенденции и развитието в сектора.

Специален гост на Game Dev Summit 2017 e Каталин Бунариу от румънския акселератор за гейм компании Carbon, които подкрепят независими разработчици от Източна Европа.

“През последните години се наблюдава огромна активност в много от държавите в региона – особено в България, Румъния, Сърбия и Украйна, които се развиват изключително бързо в сферата на разработването на видео игри. Всяка от държавите в Източна Европа може да се похвали и с успешни гейм компании, между които Империя Онлайн в България, Nordeus в Сърбия, както и с оперирането на местни филиали на мултинационални разработчици и издатели, между които Ubisoft, Gameloft и Creative Assembly в България, както и EA в Румъния. Тези международни компании спомагат изключително много за развитие на индустрията и вдъхновяват независимите разработчици на игри. Смятам, че тепърва започва да се обръща внимание на локалната гейм индустрия, която има огромен потенциал за развитие и Game Dev Summit 2017 е добър катализатор за това.“, разказва за предстоящото си участие Каталин Бунариу.

В рамките на Game Dev Summit  Каталин ще сподели успешни практики от работата на Carbon, както и опита си в бизнес развитието на независими разработчици на видео игри.

Другият чуждестранен гост на Game Dev Summit e Андреа Пер, изпълнителен директор на Romanian Game Developers Association, която ще разкаже за развитието на индустрията в региона и ще сподели добри практики от Румъния.

Мариела Цветанова, Маркетинг и Бизнес развитие в Империя Онлайн, ще сподели как компанията успява да различни от останалите играчи на глобалния пазар и как се постига любовта на феновете към бранда.

Advertisement

Любомир Илиев, Арт директор в Ivent Games, ще говори за успешни практики при организирането и изпълнението на една Kickstarter кампания.

Йосиф Йосифов, Маркетинг мениджър в ZaRiba Games, ще разкаже за предизвикателствата пред малките гейм компании в глобализирания пазар, а колегата му Любомир Георгиев, ще говори за една от горещите теми в индустрията – виртуалната реалност.

Стоян Николов, Съосновател и Софтуерен Архитект на Coherent Labs, ще разкаже за начина, по който компанията променя създаването на потребителски интерфейс в AAA игрите.

Творческият директор на Ubisoft Спас Крушков ще сподели за опита на компанията при управление на съдържание в мултикултурна среда.

Габриел Добрев, изпълнителен директор и основател на Haemimont, ще разкаже вдъхновяващата история на Victor Vran и какво е да направиш инди игра след 13 успешни заглавия.

Advertisement

Лекцията на Васил Николов, творчески директор в Buro 12, ще бъде посветена на ролята на дизайнера в модерната гейминг индустрия.

В рамките на Game Dev Summit  ще има и специална лекция на партьора на събитието – Telus International.

Датите на Game Dev Summit са  24 и 25 юни, а билетите на цена от 79 лева с ДДС (https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=4448037517) все още могат да се закупят в мрежата на Epay, цената на място ще бъде 99 лв.

Билетът включва и достъп до фестивала за градска култура ON! Fest, а за специални намаления за гейм студиа и разработчици може да пишете на h.velinova@beyond-ent.com

Всички лекции ще бъдат на английски език.

Advertisement

Пълна програма на събитието.

Facebook event – https://www.facebook.com/GameDevSummit/

www.gamedevsummit.com

Continue Reading
Advertisement