Connect with us

Кино

НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК с предпремиерни прожекции

Avatar

Публикувано

на

Most Wanted Man posterНАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК – последният завършен филм на Филип Сиймор Хофман ще се завърти в българските кино салони от 5 септември. Но още на 29 август, феновете на големия актьор и на шпионските филми ще имат възможност да гледат филма предпремиерно в избрани кино салони в София, Бургас, Русе и Пловдив.

„Едно от най-интересните неща при НАЙ-ТЪРСЕНИЯТ ЧОВЕК е, че той всъщност няма главен герой“, споделя Стивън Корнуел, продуцент на филма. „Има много хора, убедени, че постъпват правилно, но мотивите им са различни. Те влизат в конфликт около една централна цел, а тя е най-търсеният човек, когото всички те виждат от различна перспектива и търсят по различни причини“, споделя той за фабулата на лентата.

Прочутият театрален и филмов актьор Филип Сеймур Хофман, който спечели „Оскар“ за „Капоти“ през 2006 г. и е номиниран още три пъти за „Войната на Чарли Уилсън“, „Съмнения“ и „Учителят“ е първият избран изпълнител. По ирония на съдбата това се оказва и последната завършена роля на актьора.

Той играе Гънтър Бахман, талантливият шеф скандалджия на малка антитерористична организация със седалище в Хамбург, гледана с недобро око от по-широката общност на хората от разузнаването в Германия заради предпазливия, постепенен подход и фокусиране върху по-далечната перспектива. Хофман е един от най-добрите актьори на своето поколение и е всеизвестен със своята отдаденост на работата.

Колегите на Хофман от актьорския състав говорят за внушителното физическо присъствие, което актьорът е внесъл на снимачната площадка. „Той се вкарва в настроението и придобива мощ, съответната аура – казва известният германски актьор Даниел Брюл, който играе Макс, един от членовете на сплотения и лоялен на Бахман екип. “Беше много фокусиран и въздействащ.“

„Той е чудесен и като човек, и като колега”, казва награждаваната германска актриса Нина Хос, която играе Ирна Фрей. “С него можехме да говорим за ролите си. Излизаше с предложения от сорта „Трябва ти да вземеш тази реплика, защото е по-подходяща за твоя образ, отколкото за моя“.“

Advertisement

Чрез ролята на агента от ЦРУ Марта Съливан, изпълнена от американската актриса, носителка на Златен глобус Робин Райт, виждаме една страна на Бахман, която обогатява сюжета.

„Отношенията на Бахман с Марта Съливан са сложни. Той изобщо й няма доверие“, казва Хофман. „У нея има нещо много типично за Бахман, преобразено по женски и по американски. Тя е извънредно фокусирана и вероятно по-добра от него в онова, което върши. Робин е просто прекрасна.“

Адаптиран по бестселъра на майстора на шпионския роман Джон льо Каре, „Най-търсеният човек“ е филм, чието действие се развива в Хамбург, Германия, в наши дни. Загадъчен, измъчван почти до смърт мъж, наполовина чеченец, наполовина руснак, се появява сред ислямската общност на града с отчаяна нужда от помощ и в опит да си върне незаконно спечеленото състояние от баща му руснак.

Освен големият Филип Сиймор Хофман в лентата участие взимат Рейчъл Макадамс, Робин Райт и Уилем Дефо.

Филмът е по едноименния роман на Джон льо Каре. Българските зрители познават екранизации на негови филми от лентата „Дама, поп, асо, шпионин“ и „Вечният градинар“. На българския пазар са издадавани трите книги.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement