Connect with us

Gaming

Нараства търсенето на геймърски лаптопи по време на ваканцията

Avatar

Публикувано

на

19989146 10154894565543721 1219907022 n

Със започването на лятната ваканция за българските ученици, мнозина от тях се подготвят за пътуване. А за активните геймъри сред тях за пореден път се налага въпросът: как да се насладят на почивката, без да се налага да се отделят за дълго от своя компютър. Днес за много от младежите игрите отдавна не са просто развлечение, а начин за себеутвърждаване, среда за пълноценна комуникация с връстници и създаване на нови приятелства, някои от които се прехвърлят и в реалния свят. Затова и отделянето от техните любими игри за седмица или две може да бъде неприятно, дори и когато се дължи на хубав повод като почивката на море или планина.

Добрата новина за геймърите е, че тенденциите в този сегмент се променят с бързи темпове и ако допреди няколко години за да играем най-новите видеоигри се нуждаехме непременно от настолен компютър, то днес геймърските лаптопи навлизат с все по-бързи темпове и вече са сравними по производителност с десктоп машините, превръщайки се в предпочитан избор за видеоигри. Затова не е изненадващо, че през последната година те продължават да отчитат ръст, на фона на цялостния спад в сегмента на персоналните компютри.

„Геймърският лаптоп е най-добрият начин да вземеш играта със себе си, без значение дали си на море, на планина, на вилата при баба си, или просто се разхождаш в парка с приятели. Още повече, че най-новите поколения лаптопи за видеоигри са с почти същата производителност като десктоп компютрите. Това променя самия характер на гейминга, превръщайки го от самотно занимание на компютъра у дома в забавление, което е достъпно в движение. Също както преди години музиката излезе от домовете и стана достъпна навсякъде с нас, това днес се случва и с видеоигрите. Очаквам тази тенденция тепърва да влияе по-силно както на организирането на турнири по електронен спорт и LAN партита, така и на ежедневната игра, практикувана от обикновените хора“ – споделя Иван Маников, представител на ASUS за България.

Компанията е водещият доставчик на геймърски лаптопи в света, с най-много продадени лаптопи с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година. Тя разполага с разнообразно портфолио от геймърски лаптопи, започвайки от модели като FX553 за ежедневна игра и достигайки до GL502VS за професионалните геймъри.

157174 asus fx553 notebook 1

Лаптопите ASUS FX553 например са подходящи за геймъри, които си търсят лаптоп за игри, но с по-дискретен дизайн. Моделът позволява както висока производителност при игра, така и при активна работа или обучение. Той разполага със седмото поколение Intel® Core™ i7 процесор и NVIDIA® GeForce® GTX 1050 графична карта, с поддръжка на Microsoft® DirectX® 12. Друг популярен модел на компанията е ASUS Strix GL502, който със своята иновативна охлаждаща система и с последното поколение Intel® процесор и графична карта NVIDIA® GeForce® GTX™ не отстъпва по производителност на настолните геймърски машини.

Advertisement

„Лаптопите са гейминг платформата на бъдещето, поради високата степен на независимост, която предлагат. Освен, че позволяват да играеш навсякъде, те елиминират и риска от прекъсване на играта поради внезапно спиране на тока. Очаквам в бъдеще повечето професионални геймъри да мигрират към лаптопи“ – обяснява Емил „Beast“ Димитров, дългогодишен състезател, мениджър и треньор на отбори по електронен спорт, включително на националния отбор на България.

Continue Reading
Advertisement