Connect with us

Lifestyle

Националите по Шотокан Карате-До на подготвителен лагер за световното в Унгария

Avatar

Публикувано

на

Shotokan Karate Do Bansko 6

снимка: ПР

В Банско се проведе подготовка за предстоящото 25-то световно първенство по Шотокан Карате-До, което тази година ще се състои от 6 до 8 октомври в град Егер, Унгария. По традиция паралелно с него ще се проведе и 25-та Световна Кохай купа.

Европейското първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations – SKDUN), чийто представител у нас е Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Под ръководството на президентът на федерацията г-н Александър Славков и националния треньор Димитър Тодоранов, националите ни проведоха двуразови интензивни тренировки в залата на Гранд Хотел Банско.

Тази година участието ни на световното първенство ще премине без двама от асовете в българския Шотокан Карате-До. Тодор Събев – състезателят, който на последното европейско в град Суботица, Сърбия получи тежка контузия след съдийски сигнал и това наложи спешното му транспортиране в България. Благодарение на премиера г-н Бойко Борисов, който разреши използването на транспортния самолет „Спартан“,  Събев бе транспортиран и настанен във ВМА – гр.София. Другият национал, който официално прекрати състезателната си кариера е Любомир Нецов.

Advertisement

Към есенния спортен лагер се присъединиха още няколко нови попълнения от младежите, които с отличните си спортни постижения тази година заслужиха подготовката си наравно със старшите ни национали. 19-годишният Илиан Илиев – първи в полутежка категория на  тазгодишното републиканско първенство. И носителите на призове от европейската надпревара в Сърбия, Александра Александрова на 19г. и Станислав Добрев – 16г. Към тях се присъедини и носителя на златен медал до 75кг. на миналогодишното световно първенство –  Александър Костадинов.

Ръководството на БФШК реши и през този подготвителен сезон да включи в хранителния режим на националите ни продуктите на американската компания „Хербалайф“, които се оказаха ключов фактор за отличните им физиологични показатели и добро кондиционно състояние по време на спортния лагер и състезанията. Една от най-големите компании в света за здравословно хранене – „Хербалайф“, стана популярна в спортните среди след като Кристиано Роналдо и Новак Джокович заложиха продуктите й в основата на хранителния си режим, както и футболните отбори „Аякс“ и „БАТЕ Борисов“.

Continue Reading
Advertisement